(advertentie)

Vakantie in Noorwegen

Noorwegen StaafkerkNoorwegen, officieel Koninkrijk Noorwegen, is een land in Noord-Europa. Noorwegen hoort samen met Zweden en Finland tot Scandinavië. Het land is ongeveer tien keer zo groot als Nederland en telt 5,02 miljoen inwoners. Tot Noorwegen behoren ook het eiland Jan Mayen en de eilandgroep Spitsbergen in de Noorderlijke IJszee en het eiland Bouvet in de Zuidelijke IJszee. De grootste stad en tevens ook de hoofdstad is Oslo, daarnaast zijn Bergen, Stavanger, Tromsø, Kristianstad en Trondheim de belangrijkste steden.

Vakantie Noorwegen

Noorwegen is een enorm populair vakantieland. Dat is niet zo gek, want een vakantie naar Noorwegen heeft je ontzettend veel te bieden. Van prachtige natuur tot bijzondere cultuur en indrukwekkende landschappen. Ook de steden in Noorwegen zijn zeker een bezoek waard tijdens de vakantie. Een actieve vakantie in Noorwegen behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Populaire activiteiten tijdens een vakantie naar Noorwegen zijn onder andere fietsen, wandelen, bergtochten, zeilen en kajakken. Kortom; een vakantie Noorwegen is voor iedereen aan te raden. Veel voorkomende vakantievormen in Noorwegen zijn:

 • Natuurvakantie
 • Cultuurvakantie
 • Wandelvakantie
 • Fietsvakantie
 • Kampeervakantie
 • Actieve vakantie
 • Individuele rondreis
 • Rondreis langs kampeerhutten

Maar lezen over een vakantie naar Noorwegen? Bekijk de website noorwegen-rondreis en ontdek alles over een vakantie in Noorwegen!

Landschap van Noorwegen

Kenmerkend voor het Noorse landschap zijn bossen, gletsjers, fjorden en meren. Het landschap bestaat voor ongeveer 25% uit bossen. De bekendste fjord is Geirangerfjord, deze maakt samen met de Nærøfjord deel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast is in Noorwegen ook de grootste gletsjer van Europa te vinden, namelijk de Jostedalsbreen.

Klimaat in Noorwegen

Het klimaat in Noorwegen is door de grootte van het land niet in één klimaat te typeren. Het grootst deel van Noorwegen kent een zeeklimaat. Kenmerken van het klimaat in Noorwegen zijn de milde zomers en winters. Beide seizoenen kan het flink koud worden en kan er neerslag vallen. In de wintermaanden zal deze neerslag sneeuw zijn. Noorwegen leent zicht uitstekend voor een wintersportvakantie! De maximale temperatuur in de winter is -1°C. In de zomermaanden is het een stuk warmer. De maximale temperatuur is in de zomer zo’n 20°C. De perfecte reisperiode voor een vakantie in Noorwegen ligt erg aan de uitvoering van de vakantie. Een wintersportvakantie kan enkel in de wintermaanden. Een wandel- of fietsvakantie kan het hele jaar door uitstekend in Noorwegen!

Vermaak tijdens een vakantie in Noorwegen

Vakantie in NoorwegenNaast de fjorden staan er nog meer bestemmingen in Noorwegen op de werelderfgoedlijst. Zo staat ook de staafkerk van Urnes op de lijst en ook Bryggen, de middeleeuwse haven van Bergen en de Rotskunst van Alta staan op de lijst. Maar niet alleen de toeristische bestemmingen van de werelderfgoedlijst zijn een bezoek waardig tijdens een vakantie in Noorwegen. Het land heeft nog veel meer te bieden zoals de middernachtzon in de zomermaanden, de musea in Oslo en de Flåmsbana, één van de steilste treintrajecten ter wereld. Noorwegen herbergt tevens prachtige autoroutes door de ongerepte natuur van het land. Bekende routes zijn Trollstigen en de Atlantische Route, uitgeroepen tot mooiste toeristische route. Redenen genoeg dus voor een vakantie in Noorwegen!

Tips goedkope vakantie Noorwegen

Wil je graag op vakantie naar Noorwegen en wil je daar niet per se heel veel geld aan uitgeven? Dat kan. We zetten een aantal tips voor je op een rij voor een goedkope vakantie naar Noorwegen.

 • Rondreis langs kampeerhutten
  In heel Noorwegen vind je verschillende kampeerhutten. Dit zijn kleine hutten veelal op campings waar je kunt overnachten. Overnachtingen in kampeerhutten zijn vaak goedkoper dan bijvoorbeeld in een hotel. Een groot voordeel is bovendien dat de kampeerhutten midden in de natuur liggen. Lees meer over deze zogenoemde huttentochten.
 • Natuur is gratis
  De natuur in Noorwegen is werkelijk prachtig en natuurlijk gratis. Dus je hoeft niet veel geld te reserveren voor uitjes of bezienswaardigheden. De mooiste bezienswaardigheden in Noorwegen zijn veelal gratis!
 • Water uit de kraan
  In Noorwegen kan je het water uit de kraan gewoon drinken. Je hoeft dus niet steeds nieuwe flessen water in de supermarkt te kopen. Deze kan je simpelweg overal bijvullen uit de kraan.
 • Wildkamperen
  Wildkamperen is toegestaan in Noorwegen. Ben je avontuurlijk ingesteld? Ontdek dan zeker de mogelijkheden voor wildkamperen in Noorwegen!

Ontdek meer tips voor een goedkope vakantie naar Noorwegen op de website Rondreis Noorwegen.

 

photo by: (rinse)

Lees meer over het onderwerp "Noorwegen"
Van Oslo naar Bergen met de Bergensbanen

Van Oslo naar Bergen met de Bergensbanen

Noorwegen is een prachtig land om tijdens de zomermaanden te verkennen met je eigen auto of camper. Via Denemarken rij je over bruggen naar Zweden of met een van de vele ferry’s vaar je rechtstreeks naar Noorwegen. Vandaar start je…

Lees verder
De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties is een volledig onafhankelijke Nederlandse touroperator. Deze reisorganisatie verkoopt vakanties met de volgende thema’s als speerpunt: stedentrips, busexcursies, auto/vliegvakanties, wintersport, strandvakanties naar verre bestemmingen en fietsvakanties voor 50 plussers.

Direct bekijken Lees meer
Spitsbergen: een Arctisch wonderland!

Spitsbergen: een Arctisch wonderland!

Het onverzettelijke pakijs, de beweeglijke gletsjers en scherp gekante bergtoppen maken Spitsbergen een fascinerende bestemming. Bovendien heb je een goede kans om poolvossen, zeehonden, walrussen en niet in de laatste plaats ijsberen te zien. Het landschap van Spitsbergen is puur…

Lees verder
De spectaculaire route Trollstigen

De spectaculaire route Trollstigen

Trollstigen, ook wel de Trollenroute genoemd is een populaire toeristische route in Noorwegen. De Trollenroute is een spectaculair deel van weg 63 van Åndalsnes naar Zuid-Noorwegen. In totaal is de Trollstigen route zo’n 20 kilometer lang en heeft 11 haarspeldbochten….

Lees verder
Atlantic Road, de Atlantische weg door Noorwegen

Atlantic Road, de Atlantische weg door Noorwegen

De Atlantische weg, Atlantic Road of Atlanterhavsveien in het Noors is één van de populairste toeristische attracties van Noorwegen. De Atlantische weg is letterlijk een route door de Atlantische Oceaan. Deze 8 kilometer lange weg verbindt de twee dichtstbevolkte steden…

Lees verder
Stedentrip naar Flåm – Noorwegen

Stedentrip naar Flåm – Noorwegen

Een stedentrip naar Flåm is een unieke ervaring. Flåm is een klein dorpje in het westen van Noorwegen en ligt aan het einde van het Sognefjord en het Aurlandfjord. Er wonen zo’n 500 mensen. Een stedentrip naar Flåm is erg populair…

Lees verder
Fietsvakantie in Noorwegen

Fietsvakantie in Noorwegen

Een fietsvakantie in Noorwegen is voor iedereen mogelijk. Het land biedt veel verschillende fietsroutes, voor ieder niveau en ervaring is er wel een route beschikbaar. De beste maanden voor een fietsvakantie in Noorwegen zijn voor tochten langs de kust vanaf…

Lees verder