(advertentie)

Rondreizen in Nieuw-Zeeland

Tongariro

Nieuw-Zeeland is een land met een overweldigende schoonheid, waar je als natuurliefhebber goed aan je trekken komt. De twee eilanden hebben ieder hun eigen bijzonderheden. Het Noordereiland is meer heuvelachtig met glooiende landschappen met als uitschieter de hoge kraters van het Tongariro National Park. Op het Zuidereiland staan de ruige Zuidelijke Alpen, die wandelaars een grote diversiteit aan routes en tracks biedt, centraal. Tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland sta je telkens weer versteld van de mooie uitzichten en weet je waarom een reis naar Nieuw-Zeeland zo bijzonder is.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Beste reistijd

De seizoenen zijn tegengesteld aan die van ons waardoor het tijdens de kerst in Nieuw-Zeeland hoogzomer is. De temperaturen variëren in de zomer van 12 tot 25 graden, plezierige reistemperaturen, waarbij het Noordereiland beduidend warmer kan zijn dan het Zuidereiland.

De meeste reizigers bezoeken Nieuw-Zeeland in de Nieuw-Zeelandse zomer tussen november en maart. In die periode gaan de “Kiwi’s” zelf ook op vakantie. Voor wie rust en ruimte heel belangrijk vindt, zijn de maanden oktober, november, maart en april aan te raden. Ook in de Nieuw-Zeelandse winter is het door het gematigde klimaat heel goed mogelijk rond te reizen. Bovendien kun je dan in de berggebieden skiën.

Nationale Parken

Nieuw-Zeeland telt in totaal veertien nationale parken, die allemaal een stukje laten zien van de verschillende unieke en gevarieerde landschappen en dieren en planten die Nieuw-Zeeland rijk is. Van hoge bergtoppen en gletsjers tot regenwouden en stranden. De nationale parken zullen je inspireren, prikkelen en blijven verbazen. Of je nu ontsnapt aan de beschaving en een vijfdaagse wandeltocht door de bergen maakt, gaat kajakken in beschutte baaien of een ‘flightseeing’ helikopter vlucht boven de gletsjers maakt. De mogelijkheden in Nieuw-Zeeland zijn eindeloos.

Voor een dagbezoek aan een van de nationale parken hoef je geen toegang fee te betalen. Alleen wanneer je een meerdaagse tocht plant en je dus zult overnachten in de DOC hutten of op de camping bij de DOC hut, dan heb je een huttenpas nodig, die je betaalt bij de Department of Conservation. Zeker in het hoogseizoen en op populaire plekken dien je vaak al een jaar van te voren hiervoor te reserveren.

Kamperen in Nieuw-Zeeland

Het is natuurlijk heerlijk; op weg met de camper waar je alles bij de hand hebt. Geen verplichte ontbijt-, lunch- of dineruren en niet om 11 uur de schoonmaker die aan de deur klopt. Maar waar slaap je eigenlijk? Het antwoord hierop is simpel: op prachtige natuurplekken of op de camping. Overnacht midden in de natuur in een nationaal park waar je de faciliteiten van je camper gebruikt. Of kies voor een camping met allerlei faciliteiten, zoals als een zwembad, whirlpool, game room en winkeltje, alles is mogelijk.

Ontdek dit prachtige land zelf en maak een mooie rondreis door Nieuw-Zeeland!