(advertentie)

Natuur in Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland bergen water

Nieuw-Zeeland heeft ontzettend veel te bieden aan flora en fauna. Het land bestaat uit vele eilanden, waaronder twee grote eilanden, Noordereiland en Zuidereiland genaamd. Het Zuidereiland is erg bergachtig, hier liggen de Nieuw-Zeelandse Alpen. De hoogste berg van deze keten is de Mount Cook. Noordereiland is minder bergachtig en kent vulkanisme. In Nieuw-Zeeland liggen verschillende Nationale Parken die de natuur beschermen. Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet:

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Nationaal Park Fiordland

Nationaal Park Fiordland is het grootste natuurpark van Nieuw-Zeeland. Het park ligt in het zuidwesten van het Zuidereiland. Nationaal Park Fiordland bevat veertien fjorden, waarvan Milford Sound de bekendste en meest toegankelijke fjord is.

Nationaal Park Doubtful SoundDe diepste fjord in Nationaal Park Fiordland is Doubtful Sound. Bij Doubtful Sound is ontzettend veel te beleven, je kunt de omgeving op allerlei manieren verkennen. Zo kun je Doubtful Sound via het water ontdekken, door middel van bijvoorbeeld een kajak of cruise. De kans is groot dat je dolfijnen en andere prachtige waterdieren tegenkomt! Ook kun je Doubtful Sound vanuit de lucht bekijken door mee te gaan met een zweefvliegtuig. Ook de Glowworm Caves zijn een echte must-see wanneer je Nationaal Park Fiordland in Nieuw-Zeeland bezoekt!

Nieuw-Zeeland is dankzij de adembenemende natuur het ideale land om een wandelvakantie te houden. In Nationaal Park Fiordland zijn verschillende wandelroutes uitgezet, onder andere ‘Great Walks’, ‘Milford Track’ en ‘Routeburn Track’. Deze routes leiden je door een van de mooiste natuurgebieden ter wereld.

Abel Tasman Nationaal Park

Abel Tasman Nationaal ParkHet Abel Tasman Nationaal Park is het kleinste park van Nieuw-Zeeland. Het park ligt in het Noorden van het Zuidereiland. Abel Tasman Nationaal Park bevat prachtige, goudgele stranden waar je heerlijk van het zonnetje en de omgeving kunt genieten.

In Abel Tasman Nationaal Park is een hoop te zien en te beleven. Je kunt kajakken op de prachtige zee of meegaan met de watertaxi. Je kunt zelfs je bruiloft vieren in het Abel Tasman National Park! Abel Tasman heeft ook een aantal prachtige wandelroutes uitgezet, waarvan de bekendste de ‘Coastal Track’ is. Deze fascinerende route loopt langs de stranden en bossen van het park. Overnachten is ook een mogelijkheid in het Abel Tasman Nationaal Park.

Nationaal Park Mount Cook

Nationaal Park Mount CookHet Nationaal Park Mount Cook is gelegen op het Zuidereiland. Het park is genoemd naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook. Alhoewel dit park erg hoog ligt, is het goed te bereiken. Het Nationaal Park Mount Cook ziet er door zijn indrukwekkende gletsjers en eeuwige sneeuwvelden adembenemend uit.

In Nationaal Park Mount Cook zijn ook veel activiteiten te beoefenen. Het is de ideale plek om berg te beklimmen en te skiën. Ook kun je de prachtige omgeving van Nationaal Park Mount Cook vanuit de lucht bekijken door middel van vliegtuigjes. Deze geven je de mogelijkheid om de anders moeilijk bereikbare gletsjers te bewonderen. Ook Mount Cook heeft prachtige wandelroutes. Voor beginnende wandelaars zijn er tien kortere wandelroutes uitgezet. Voor meer ervaren wandelaars zijn er drie langere, zwaardere wandelroutes. Beide wandelroutes geven je de ultieme kans om te genieten van de prachtige natuur die Nieuw-Zeeland te bieden heeft.