(advertentie)

Stedentrip Kathmandu – Nepal

Kathmandu zonsondergang

In de Kathmanduvallei in Nepal ligt een bijzondere stad; Kathmandu. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. De stad is vooral bekend om de vele boeddhistische gebouwen. Kathmandu staat vol met prachtige architectuur die veel cultuur en historie bevatten. In de stad is veel te beleven, je kunt er allerlei sportieve activiteiten beoefenen. Een stedentrip door Kathmandu is een echte aanrader!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Bezoek de Kathmandu Swayambhu tijdens je stedentrip

De Kathmandu Swayambhu is een oude, boeddhistische tempel (stupa) in het westen van de stad Kathmandu. In de Kathmandu Swayambhu leven heilige apen, daarom wordt de tempel soms ook wel de ‘Apen Tempel’ genoemd. Volgens een legende stond vroeger de hele Kathmanduvallei onder water. In dat water groeide een lotus, waaruit later de Kathmandu Swayambhu is ontstaan. Het is een van de meest heilige plaatsen in Nepal.

Je kunt de Kathmandu Swayambhu op twee manieren bereiken. Je kunt de tempel met de auto bezoeken, maar ook te voet. Voor backpakkers en avonturiers is dit een echte aanrader! Je beklimt een hoge trap van 365 treden, die naar het tempelplein leidt. Eenmaal boven aangekomen wacht je een adembenemend uitzicht over de hele omgeving.

In de stupa is ontzettend veel te zien. Je kunt er de prachtige, kleurrijke tempels en beelden bewonderen, het museum en de bibliotheek bezoeken of even uitrusten in een van de restaurants of hotels.

Ontspan in de Garden of Dreams

Kathmandu Garden of DreamsDe Garden of Dreams is een prachtige tuin in Kathmandu. De Garden of Dreams word ook wel de Garden of Six Seasons genoemd en is gebouwd in 1920. In de tuin staan zes paviljoens, die elk vernoemd zijn naar een van de zes seizoenen in Nepal. De Garden of Dreams is prachtig ingericht met veranda’s, pergola’s, fonteinen en natuurlijk prachtige plantengroei. In de rustieke omgeving van de Garden of Dreams kom je weer helemaal tot rust na een drukke dag in Kathmandu.

Mooi weer tijdens je stedentrip Kathmandu

Wanneer je een stedentrip door Kathmandu maakt, wil je natuurlijk mooi weer. Daarom is het aan te raden om in de maanden maart, april, mei of oktober te gaan. In die maanden loop je de heftige regenval en kou mis en toch kun je genieten van heerlijke temperaturen van 25 graden Celcius of hoger.