(advertentie)

Vakantie in Nepal

Nepal himalayaDe Federale Democratische Republiek Nepal, kort gezegd Nepal, is een land in Azië. In Nepal wonen 27,47 miljoen mensen en het land is ongeveer vier keer zo groot als Nederland. De hoofdstad van Nepal is Kathmandu, dit is ook de grootste stad van het land. Andere grote steden zijn Pokhara, Lalitpur, Biratnagar en Bharatpur. In Nepal vind je ook de hoogste berg ter aarde. Dit is de Mount Everest, gelegen in het Himalayagebergte. De berg is 8848 meter hoog.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Pelgrimsplaats Lumbini

In Nepal vind je ook de geboorteplaats van Gautama Boeddha, hij was de stichter van het boeddhisme. Deze geboorteplaats is Lumbini en is één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen voor boeddhisten wereldwijd. Dit zorgt er voor dat er veel boeddhistische elementen uit verschillende landen te vinden zijn. Zo vind je er een Birmese pagode, een Chinees boeddhistische tempel en bij de bodhiboom hangen Tibetaanse gebedsvlaggen en Koreaans boeddhistische lampionnen. Sinds 1997 staat Lumbini op de werelderfgoedlijst van Unesco en in 2013 werd er een boeddhabeeld gevonden dat gezien wordt als het oudste ter wereld.

Op vakantie in Nepal

De ongerepte natuur en de Himalaya zijn voor veel mensen een reden voor een vakantie in Nepal. Het land heeft een bijzondere cultuur, je vindt er veel tempels, pelgrimsplaatsen, paleizen en oude dorpjes. Veel van de ongerepte natuur van Nepal is onder gebracht in nationale parken. Hier vind je ook verschillende soorten dieren zoals neushoorns, olifanten en de Bengaalse tijger. Het Himalayagebergte neemt een groot deel van het land in beslag en op de hoger gelegen gedeeltes, waar eeuwige sneeuw ligt, komt de zeldzame sneeuwluipaard voor.

 

photo by: wonker

Lees meer over het onderwerp "Nepal"
Eten en drinken tijdens je Nepal reis

Eten en drinken tijdens je Nepal reis

Nepalese keuken In Nepal is de gastronomische keuken vrij eenvoudig maar zeer smakelijk en bestaat hoofdzakelijk uit curry-gerechten. Toch zult u meer ontdekken naarmate u het land beter leert kennen.Op vakantie naar een verre bestemming?Reisbureau kiezen Op vakantie naar een verre…

Lees verder
Riksja Travel

Riksja Travel

Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Ieder land heeft een eigen website met specialisten die dol zijn op deze bestemming en uit eigen ervaring kunnen vertellen. Een reisaanbieder voor reizigers die nieuwe landen en culturen willen ontdekken.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Stedentrip Kathmandu – Nepal

Stedentrip Kathmandu – Nepal

In de Kathmanduvallei in Nepal ligt een bijzondere stad; Kathmandu. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. De stad is vooral bekend om de vele boeddhistische gebouwen. Kathmandu staat vol met prachtige architectuur die veel cultuur en historie bevatten. In de…

Lees verder