(advertentie)

Weekendje Maastricht

Weekendje Maastricht

Wil je een weekendje weg in eigen land? Dan is een weekendje Maastricht een erg leuke optie. In Maastricht is eigenlijk ontzettend veel te doen, of je nou wilt gaan shoppen, lekker eten, cultuur wilt snuiven of lekker op stap wilt gaan. Alles is mogelijk is Maastricht!

Je favoriete stad bezoeken?

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Bezienswaardigheden in Maastricht

Weekendje MaastrichtOp cultureel gebied zijn er allerlei bezienswaardigheden in Maastricht. In de stad ziet men veel middeleeuwse architectuur in combinatie met moderne architectuur. Maastricht is één van Nederlands oudste steden en heeft lange tijd als bedevaartplaats gediend. Dit ziet men in de stad ook duidelijk terug in de indrukwekkende basilieken, mooie grote pleinen en de vestingwerken rondom de stad. Het Dinghuis, de Sint Pietersberg en het Vrijthof zijn slechts enkele van vele bezienswaardigheden in Maastricht die erg de moeite waard zijn.

Overnachten in Maastricht

Er zijn veel mogelijkheden om tijdens je weekendje Maastricht te overnachten. In het centrum zijn erg veel leuke hotels, maar ook net buiten de stad zijn mooie hotels te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een klooster of een kasteel dat omgebouwd is tot hotel. In het centrum van Maastricht zijn de hotels erg gevarieerd, van klassieke hotels, tot boutique- en designhotels.

Winkelen in Maastricht

Ben jij zo iemand die in een stad het liefste gaat shoppen? In Maastricht heb je allerlei mogelijkheden van grote winkelketens tot kleine chique shops. Mosae Forum is een nieuw winkelcentrum waar men verschillende grote ketens vind, daarnaast zijn de Stokstraat en de Rechtsstraat ook erg de moeite waard voor mensen die van kleine boetiekjes houden.

Restaurants, bars en uitgaansgelegenheden in Maastricht

Vrijthof MaastrichtWil je lekker uit eten tijdens je weekendje Maastricht? Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden op het gebied van eten in Maastricht, van kleine gezellige eettentjes tot exclusieve restaurants met Michelinsterren.

Ook wanneer je ‘s avonds op stap wilt, zijn er allerlei leuke mogelijkheden. Er zijn vele leuke bars en kroegen en daarnaast zijn er ook verschillende nachtclubs waar je tot de late uurtjes door kunt.

Duurzaam en voordelig met de trein

Ga je naar Maastricht? Dat kan gemakkelijk met de trein! Reizen met de trein is duurzaam én voordelig met de abonnementen van NS Flex. Bekijk hier de abonnementen van NS Flex voor jouw dagje uit.

Parkeren in Maastricht

Maastricht is zowel met de auto als met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. In de stad zelf vind je meerdere parkeergarages, wil je goedkoper parkeren in Maastricht, dan zijn er ook allerlei mogelijkheden om naar een P en W terrein te gaan. Ga je naar één bepaalde bestemming in Maastricht dan kun je daar natuurlijk ook de auto parkeren indien daar plek voor is. Dit zal echter wel een stuk duurder zijn, dan parkeren in een parkeergarage. Ga je een weekendje Maastricht, kijk dan van te voren even of er parkeerplaatsen bij het hotel aanwezig zijn of zoek online naar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid, zodat je daar direct heen kan rijden.