(advertentie)

Vakantie vieren op Texel

Texel

Wanneer je er even lekker tussenuit wilt zonder daarvoor ver te moeten reizen is Texel een heel goed idee. Dit prachtige eiland is onderdeel van de Waddeneilanden waar je met de boot naartoe vaart. Vanaf het vasteland in Den Helder kun je ieder uur (in het hoofdseizoen zelfs ieder half uur) met de boot naar de haven van Texel. Je bent hier al binnen een kwartier tot 20 minuten! Op het eiland heb je verschillende mogelijkheden om te slapen: boek een bungalow op een vakantiepark, neem je tent mee of ga overnachten in een hotel. Er is voor ieder wat wils te vinden. Ben je benieuwd naar Texel als vakantie-eiland? In dit artikel vind je tips en inspiratie voor een geslaagde vakantie op Texel.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Goedkope bestemming

Het grote voordeel van Texel is dat je voor een heel lage prijs vakantie kunt vieren op een bijzondere plek. Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen voor Texel waardoor je voor slechts een paar tientjes kunt overnachten op het eiland. Kijk bijvoorbeeld altijd of er een kortingscode van Voordeeluitjes of een kortingscode van een andere aanbieder beschikbaar is waarmee je direct korting krijgt op je boeking. Zo wordt vakantie vieren op Texel nóg leuker. Hiermee is Texel ook een leuke last minute bestemming!

Vervoer op Texel

vakantie texel nederlandJe kunt je auto meenemen op de boot wanneer je naar Texel gaat, want op dit eiland zijn auto’s namelijk niet verboden. Wanneer je met het openbaar vervoer komt, kun je op Texel gebruik maken van de lijndienst van de bussen. Vanaf de haven vertrekken er ieder uur verschillende bussen naar de grotere dorpen zoals Den Burg en De Koog. Slaap je in Cocksdorp, helemaal bovenin Texel vlakbij de vuurtoren? Dan kun je gebruik maken van de belbus: de Texelhopper. Hiermee kun je voor hetzelfde bedrag als de ‘gewone’ bus een ritje boeken naar een plek op het eiland. 

Kamperen op Texel

Texel staat bekend om de prachtige natuur. Het is dan ook de ideale bestemming voor een kampeervakantie Texel! Op het gehele eiland vind je campings en kampeerterreinen. Kom in het binnenland van het eiland kamperen tussen de schapen en lammetjes op een van de kampeerboerderijen of gooi je tentje uit in de duinen van Texel. In toeristenoord De Koog vind je een heel grote camping waar vrijwel altijd wel een plekje te vinden is. In het hoogseizoen is het echter wel aan te raden om even te reserveren zodat je gegarandeerd een kampeerplek hebt. Deze camping beschikt over meerdere magische duinplekjes waar het net lijkt of je de camping voor jezelf hebt! 

Bezienswaardigheden op Texel

Texel strandWanneer je op Texel bent, zijn er een aantal plekken die je niet mag missen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan EcoMare, de zeehondenopvang op het eiland. Vanaf daar kun je zo het strand op voor een fikse wandeling richting De Koog. Hier vind je de meeste restaurants en bars van Texel. Een stukje noordelijker vind je het natuurgebied de Slufter, een bijzondere plek waar diverse flora en fauna te ontdekken valt. Helemaal in het noorden ligt Cocksdorp waar je de rood-witgekleurde vuurtoren vindt. Wandel daar ook even naar het Waddenzeegedeelte van het eiland waar je met een beetje geluk meerdere zeehonden kunt spotten! Neem dus zeker je wandelschoenen én je verrekijker mee. 

Heb je de smaak te pakken? Buureiland Vlieland is ook zeker de moeite waard voor een kampeervakantie Vlieland of een paar overnachtingen in een hotel of appartement. Natuurlijk kun je ook op een van de andere Waddeneilanden terecht voor een onvergetelijke vakantie!