(advertentie)

Vakantie op Vlieland

Vakantie op Vlieland

Vakantie op Vlieland, dat staat gegarandeerd voor een heerlijke vakantie vol rust, natuur en ruimte. Vlieland is naast Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog één van de 5 bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Dit Waddeneiland ligt op 2 uur varen van de historische havenplaats Harlingen in Friesland. Onderweg is het de moeite waard om op het dek naar zeehonden te turen, bij zandplaat ‘de Richel’ liggen vaak veel zeehonden. Vlieland is 36 km2 groot en telt 1103 inwoners. Kenmerkend is de autoluwte, alleen eilandbewoners mogen met de auto op het eiland rijden. Een vakantie op Vlieland kan je doorbrengen in verschillende onderkomens. Er zijn campings, hotels en vakantiehuisjes, voor ieder wat wils! Wat te doen op Vlieland? In dit artikel vind je tips en inspiratie voor een heerlijke vakantie op dit mooie Waddeneiland.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Vakantie op Vlieland

Een vakantie op Vlieland is voor iedereen leuk. Of je nu met je familie op vakantie wilt of juist met vrienden. Er is voor ieder wat wils op Vlieland. Er zijn zowel vakantiehuizen voor grote groepen, als romantische hotels voor een romantisch weekendje weg. Wil je juist een gezinsvakantie op een camping? Ook dat is mogelijk op Vlieland. Kortom; een vakantie naar Vlieland kan je op verschillende manieren invullen!

Vervoer op Vlieland

Zoals al vermeld, er rijden alleen auto’s van eilandbewoners op het eiland. Ga je op vakantie naar Vlieland, dan is het niet toegestaan om de auto mee te nemen. Op de boot met veerdienst is het wel mogelijk om een fiets mee te nemen. Let op: ga je met de snelboot, dan is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen op vakantie naar Vlieland. Vakantie op Vlieland, uitzicht vuurtorenHet vervoer op Vlieland wordt voornamelijk met de fiets gedaan. Tevens rijdt er een bus rond op het eiland. Deze rijdt van het strand naar het hotel en naar het dorp Oost-Vlieland. Vervoer op Vlieland voor vakantiegangers is ook goed wandelend te doen. Het eiland is niet groot, waardoor je overal wandelend heen kunt. Je kunt tijdens je vakantie op Vlieland ook een fiets of tandem huren. In de Dorpsstraat en bij de haven zitten verschillende fietsverhuurders.

Kamperen op Vlieland

Wil je tijdens je vakantie op Vlieland graag lekker kamperen? Kamperen op Vlieland kan op 2 campings:

  • Natuurkampeerterrein Lange Paal.
    Een rustige en ruime natuurcamping waar je als je wakker wordt, meteen de fijne geluiden van de zee hoort.
  • Kampeerterrein Stortemelk.
    Een gezellige camping waar je grote tenten kunt huren.

Naast kamperen op Vlieland zijn er nog meer slaapmogelijkheden. Vlieland kent 12 hotels en pensions die jouw een heerlijk verblijf bieden tijdens je vakantie op Vlieland. De accommodaties verschillen erg in prijs, zo is er voor ieder wat wils op het eiland. Kijk van te voren goed of er nog plek is. Zeker in de zomer zijn de hotels, pensions en campings op Vlieland druk bezocht!

Wat te doen op Vlieland?

Haven VlielandFietsen op tandems

Wat te doen op Vlieland? Tijdens een vakantie naar Vlieland kan je heerlijk fietsen en wandelen. Doordat er geen auto’s op het eiland rijden kunnen ook de kleinste kinderen veilig fietsen. Vlieland kent een groot natuurgebied waar mooie fiets- en wandelpaden liggen. Van de duinen door het bos naar het dorp. Het is heerlijk fietsen en wandelen op Vlieland.

Strandjutten

Vind je het niet erg om vroeg op te staan? Dan is strandjutten op Vlieland misschien iets voor jou. Tijdens het jutten ga je opzoek naar aangespoeld hout, touw en andere juttersschatten. Je kan met een echte strandjutter op pad die je de fijne kneepjes van het vak leert. Zo kom je na een vakantie op Vlieland thuis met de spannendste juttersverhalen!

Zwemmen op Vlieland

Wat te doen op Vlieland als het regent? Zwemmen! Het eiland kent een leuk zwembad waar jong en oud zich prima kunnen vermaken. Het zwembad op Vlieland bestaat uit een recreatiezwembad, 25 meter wedstrijdbad, glijbaan en een turbo douche. Binnen zwemmen op Vlieland doen je bij Sportcentrum Flidunen en kost ongeveer €4,50. Wil je liever buiten zwemmen? Ook dat is uiteraard mogelijk op een eiland. Vlieland wordt omringd door 2 zeeën: de Waddenzee en de Noordzee. In beide zeeën kan je, zeker in de zomer, heerlijk zwemmen. Ben je met kinderen op vakantie op Vlieland en wil je graag zwemmen in zee? Ga dan naar het strand bij Badhuys. Hier zijn in de zomermaanden juli en augustus altijd strandwachten aanwezig.

Tip: Houd tijdens het zwemmen in zee goed rekening met de stroming en met eb en vloed. Blijf bij eb dichtbij het strand. De stroming kan dan erg hard zijn. Laat kleine kinderen nooit zonder toezicht zwemmen in zee! 

Vakantie naar Vlieland boeken? Aanbiedingen bekijken

Bezienswaardigheden op Vlieland

Vuurtoren VlielandTijdens je vakantie naar Vlieland moet je zeker even een kijkje gaan nemen bij de vuurtoren, de Vuurduin. Vanaf de vuurtoren op de Vuurboetsduin heb je een prachtig uitzicht over het dorp, de Noordzee en de Waddenzee. Bij helder weer zijn ook de buureilanden Texel en Terschelling te zien. De Vuurtboetsduin, waar de vuurtoren van Vlieland opstaat, is met zijn 45 meter de op één na hoogste duin van Nederland. Wil je de vuurtoren van binnen bekijken, check dan even de openingstijden.

Een vakantie op Vlieland is niet compleet zonder een dagje strand. Geniet van het prachtige zandstrand van Vlieland en neem een duik in de zee. Het is ook mogelijk om te surfen en kanoën.

Vlieland dorp

Vlieland kent één dorp en dat is dan ook meteen de hoofdplaats van het eiland: Oost-Vlieland, op z’n Fries Osteynde. In het dorp op Vlieland wonen vrijwel alle inwoners en is tevens de aanleghaven van de veerboot te vinden. Oost-Vlieland is een gezellig dorp met aan de Dorpsstraat veel terrasjes, winkels en restaurants. Veel huizen in het dorp zijn vanwege cultuurhistorische waarde tot rijksmonument verklaard. Voor meer informatie over deze 39 rijksmonumenten is het leuk om een bezoekje te brengen aan het VVV.

Vergeet tijdens je vakantie niet een lekker ijsje bij de jachthaven te eten. Deze haven heeft 300 ligplaatsen en is altijd druk bezocht.

photo by: PaulArps, SanShoot