(advertentie)

Vakantie in Drenthe

Vakantie in Drenthe

Wil je lekker op vakantie in eigen land? Dan is de provincie Drenthe zeker een aanrader. Deze provincie in het noordoosten van Nederland heeft je als vakantiebestemming veel te bieden. Cultuur, attractieparken en natuur, Drenthe heeft het allemaal. In Drenthe kan je genieten van de prachtige bossen en heidevelden. Maar de natuur van Drenthe heeft nog meer te bieden. Zo zijn er rond de grens met Groningen mooie meren waar je heerlijk kunt wandelen en ook vele watersporten kunt beoefenen. Genoeg redenen om je vakantie in Drenthe door te brengen! In dit artikel lees je alles over een vakantie in Drenthe. Overnachten in Drenthe, Kamp Westerbork, Drenthe met kinderen. Alles wat je moet weten als je op vakantie gaat naar deze mooie provincie in Noord-Nederland.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Overnachten in Drenthe

Vakantie in Drenthe - NatuurEen vakantie in Drenthe kan je op verschillende manieren invullen. Je kunt heerlijk kamperen op één van de vele campings die de provincie rijk is. Houd je van een kleinere camping, dan is een boerencamping in Drenthe een zeer goede optie. Wil je liever in een vakantiehuisje? Drenthe heeft tal van vakantieparken en vakantiebungalows waar je heerlijk kunt vertoeven. Uiteraard zijn er ook veel hotels in deze mooie provincie, dus je nachtrust kan je ook daar vinden. Kortom, overnachten in Drenthe kan op veel verschillende manieren. Je slaapplek tijdens een vakantie in Drenthe kan je naar eigen behoeften invullen.

Leuke steden in Drenthe

De provincie Drenthe kent verschillende leuke steden die een bezoek waard zijn tijdens je vakantie in Drenthe. De één wat groter dan de ander, maar stuk voor stuk hebben de steden in Drenthe een eigen karakter. Wil je tijdens je vakantie een leuke stad bezoeken? Maak een keuze uit de volgende leuke, gezellige steden in Drenthe:

 • Assen
  In Assen vind je onder andere het Drents museum, Stoottroepen museum, Orgelmuseum en het Stedelijk Museum voor Hedendaagse kunst. Wil je liever een dag winkelen? Ook dan ben je in Assen aan het juiste adres. De gezellige binnenstad van Assen heeft veel afwisselende winkels. Van bekende modemerken tot kleine boetiekjes en het winkelcentrum ’t Forum. Je kunt je dagje Assen afsluiten in één van de heerlijke restaurants in de binnenstad. Ook hier is genoeg keuze!
 • Emmen
  Emmen is een gezellige stad met veel terrasjes, restaurantjes en cafés. Winkelen in Emmen kan op veel verschillende plekken. Er zijn een aantal winkelcentra waar je naar hartenlust kunt shoppen, maar ook de winkelstraat in de binnenstad is een aanrader. Emmen heeft op het gebied van musea ook het één en ander te bieden. In Emmen vind je onder andere Museumboerderij de Nabershof, technische museum AGA en een museum over de Tweede Wereld Oorlog; Ergens in Nederland 1939-1945.
 • Hoogeveen
  Hoogeveen heeft een aantal bekende bouwwerken die zeker een bezoek waard zijn tijdens je vakantie in Drenthe. In Hoogeveen vind je onder andere Korenmolen de Zwaluw, het Vincent van Gogh huis en de Watertoren van Hoogeveen. Winkelen in Hoogeveen doe je in de binnenstad. Erg gezellig.
 • Meppel
  Naast bovengenoemde steden heeft ook Meppel een leuke binnenstad. De vele pakhuizen en historische gebouwen maken de binnenstad van Meppel erg gezellig. Winkelen in Meppel kan bij de bekende modemerken. Heerlijk uiteten doe je in de binnenstad in een van de vele restaurantjes of cafés.

Hunebedden in Drenthe

Drenthe staat bekend om zijn 52 hunebedden. Hunebedden zijn eigenlijk grafmonumenten. Het zijn restanten van grafkelders waar het boerenvolk hun doden vroeger bijzette. Deze zwerfstenen kunnen wel 40 ton wegen, immens zwaar dus. Met behulp van ronde boomstammen, ossen, touwen en bovenal sterke mannen werden deze keien op hun plek gerold en zo ontstonden deze imposante grafkelders. Hunebedden zijn de oudste herinnering aan bewoners van ons land. In Borger vind je het Hunebedcentrum, een museum waar ze je alles laten zien over hoe deze zwerfstenen hier zijn gekomen, wat hun functie was en hoe bijzonder ze zijn. Naast dit Hunebedcentrum vind je het Oertijdpark waar je terug in de tijd gaat naar de prehistorie. Hier kan je wandelen door 150.000 jaar geschiedenis. Zeker een aanrader tijdens je vakantie in Drenthe.

Vakantie naar Drenthe boeken? Aanbiedingen bekijken

Kamp Westerbork

Vakantie in Drenthe - Kamp WesterborkBen je op vakantie in Drenthe, dan is een bezoek aan het Herinneringscentrum en de restanten van Kamp Westerbork een erg indrukwekkend uitje. Op de plek waar vroeger Kamp Westerbork (officieel Polizeiliches Durchgangslager Westerbork) was, zijn nu enkele monumenten en een indrukwekkend herinneringscentrum. Je kunt een bezoek brengen aan het vroegere kampterrein waar weinig meer verwijst naar het oorspronkelijke doorgangskamp van de nazi’s. Wel zijn er authentieke barokdelen geplaatst, waardoor het een erg aangrijpend geheel is. Als je over het kampterrein loopt, hoor je alle 102.000 namen voorgelezen van de joden die vanuit kamp Westerbork gedeporteerd zijn. Dit is erg indrukwekkend, het is een lijst met namen die meer niet ophoudt.

Herdenkingsmonumenten

Op het terrein staan verschillende herdenkingsmonumenten. Het Nationaal Monument Westerbork, gemaakt door een overlevende van het kamp. Op de plek waar de spoorrails eindigde staan twee stukken omgekrulde rails met daaronder 97 bielzen, verwijzend naar de 97 treinen die vanuit Nederland vertrokken naar vernietigingskampen. De 102.000 stenen is een monument op de vroegere appèlplaats van kamp Westerbork, een monument dat alle 102.000 gedeporteerde herinnert. De rode stenen zijn in de vorm van Nederland neergezet zodat duidelijk wordt dat de gedeporteerde uit alle streken van Nederland kwamen.

Drenthe met kinderen

Dierenpark, EmmenGa je op vakantie naar Drenthe met kinderen? Ook dan heeft Drenthe veel te bieden. Tijdens een vakantie in Drenthe is er genoeg te doen voor kinderen. Vermoeiende activiteiten, educatieve musea, spannende attractieparken. Er zijn allerlei leuke kinderuitjes in Drenthe voor als het regent, of als je lekker een dag eropuit wil met de kinderen.

 • Ballorig
 • Buitencentrum Boomkroonpad
 • Dierenpark Emmen
 • Kindermuseum
 • Plopsa Indoor
 • Speelstad Oranje
 • Speelgoedmuseum Kinderwereld
 • Verkeerstuin Assen

photo by: BertKaufmann