(advertentie)

Vakantie in Arcen

Een closeup van verschillende rozen in een kasteel tuin

Vaak denken Nederlanders niet direct aan een vakantie in eigen land wanneer ze op zoek zijn naar luxe. Maar wanneer je gaat rondkijken op diverse sites, dan zie je al snel dat dit niet geheel ten rechte is. Nederland kent namelijk een zeer respectabel aantal luxe vakantievilla’s. Zo ook in Arcen in de buurt van Venlo, waar een groot resort park te vinden is. Resort Arcen staat niet alleen bekend om haar faciliteiten en luxueuze villa’s maar ook om de nabije omgeving. Naast het Resort zijn er nog tal van hotelletjes of campings te vinden.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Wat maakt Arcen bijzonder?

Arcen staat bekend als de toeristische parel van de Maasduinen. Tussen Venlo en Brabant is het gelegen in een levendige omgeving met veel natuurlijk schoon. Zelf bruist het stadje vrijwel het gehele jaar door. Daarnaast zijn er veel culturele bezienswaardigheden. Restanten van de tolpoort of het kanaal wat nooit afgemaakt is. Dit zijn enkele van de vele herinneringen aan de vestigingshistorie. Andere topattracties zijn bijvoorbeeld De Kasteeltuinen of het bekende Scrooge Festival.

Kasteeltuinen

De kasteeltuinen is een bloemen en plantenpark op een eeuwenoud landgoed. Het Kasteel geldt als middelpunt van het landgoed. De gemiddelde bezoektijd ligt op ongeveer 3,5 uur waarin meer dan 300 soorten rozen bezichtigd kunnen worden. De tuinen zijn onderverdeeld in aparte gedeeltes zoals  het Rosarium, het Lommerrijk, Casa Verde en de Golftuin. Het park is geopend tot 6 november.

Hertog Jan Brouwerij

De Hertog Jan Brouwerij in Arcen is bekend bij veel bierliefhebbers in Nederland. De authentieke brouwerij bevat nog koperen brouwketels en maakt kennis met het productieproces van Hertog Jan. Daarnaast leer je veel over de historie maar ook over de hedendaagse ideeën.

Graanbranderij de IJsvogel

De IJsvogel is een graanbranderij die zelf alcohol stookt uit wijn en bier. Het bijzondere van de graanbranderij is de ligging in de nog werkende Wijmarsche Watermolen. Hier worden lokale specialiteiten bereid zoals aspergelikeur, blauwe bessenlikorette en koffielikorretes. Dit is maar een klein deel van de zestig producten die in totaal geleverd worden.

Thermaalbad Arcen

Wie denkt dat je voor heuse warmwaterbronnen ver weg moet die heeft het fout. In Arcen is een schitterend bad te vinden met heerlijk mineraalwater van 36 graden Celsius. Dit water vind zijn oorsprong in een bron van maar liefst 892 meter diep. Naast dit bad zijn er nog tal van sauna’s en rustruimtes.

Evenementen in Arcen

Scrooge Festival

Eens in de twee jaar wordt in Arcen de tijd terug gezet naar 1850. In dat jaar vond het bekende kerstverhaal Ebenezer Scrooge plaatst. Dit tafereel wordt bekeken door honderden mensen in Dickenskledij met daarbij volksvermaak zoals zangkoren, concerten, koperblazers en theater.

Sfeermarkt Arcen

De sfeermarkt vindt jaarlijks plaatst op zes zomeravonden. De entree is gratis en daardoor aantrekkelijk om op te zoeken tijdens je vakantie in Arcen. Er zijn zo’n 250 marktkraampjes die slingeren door het centrum van Arcen. Daarbij kom je als eet liefhebber handen tekort om alle streekproducten te beoordelen. Daarnaast zijn er nog voldoende hebbedingetjes voor de verzamelaar.