(advertentie)

Molens van Kinderdijk

Molens van Kinderdijk

Kinderdijk is een dorp in de Alblasserwaard in Zuid-Holland tussen Rotterdam en Dordrecht. Het kleine dorp is vooral bekend vanwege de Kinderdijkse molens. De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op UNESCO’s werelderfgoedlijst en trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Deze kenmerkende attractie van Nederland bestaat uit 19 molens en zijn dan ook zeker een bezoek waard als je op vakantie in Zuid-Holland bent. Lees hier meer over de Kinderdijkse molens en fietsen in Kinderdijk.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Kinderdijkse molens

Kinderdijkse molensDe molens van Kinderdijk zijn poldermolens en een grote toeristische trekpleister voor Nederland. De windmolens zijn in de vijftiende eeuw gebouwd om het water uit de polder te pompen naar de rivier de Lek. Dankzij de molens staat Kinderdijk nu niet onder water. De Kinderdijkse molens die er nu staan komen uit 1738 en 1740. De molens vertellen het verhaal van Nederland als waterland. Eén van de molens in Kinderdijk, de bezoekmolen, is open voor publiek. Van binnen kan je in de bezoekmolen goed zien hoe de molen werkt en hoe er gewoond werd. In de molen zie je verschillende bedstedes, een rookzolder en de wiekenas. De windmolens zijn gratis te bezoeken, de openingstijden verschillen per seizoen. Kijk voor je bezoek op de site even voor de actuele openingstijden. In de wintermaanden januari en februari zijn de molens dicht vanwege onderhoud. Je kunt dan wel over de Middelkade wandelen en alsnog met de windmolens op de foto.

Molens bezoeken

Als je de molens van Kinderdijk gaat bezoeken moet je met een aantal dingen rekening houden. Kom je met de auto, houd er dan rekening mee dat er beperkte betaalde parkeergelegenheid is. De parkeerplekken rond de Middelkade zijn schaars! De Middelkade, daar waar de Kinderdijkse molens aan liggen is autovrij. Je kunt de molens bezoeken per fiets, per voet of per rondvaart. De rondvaart duurt ongeveer een half uur. Reserveren voor deze rondvaart is niet nodig. Een wandeling over de kade is erg leuk en erg toeristisch. Houd er rekening mee dat het, zeker in het hoogseizoen, erg druk kan zijn.

Fietsen in Kinderdijk

Nederlands landschap rondom de molens van KinderdijkHet vlakke gebied rond Kinderdijk leent zich uitstekend om een heerlijke fietstocht te maken. De vele fietsknooppunten verbinden de fietspaden en laten je prachtige typisch Nederlandse landschappen zien. De officiële Molenroute leidt je via een toeristische route met idyllische dorpjes langs de 19 windmolens. Fietsen in Kinderdijk betekent fietsen langs riviertjes en kanalen. In de omgeving zijn nog meer leuke dorpen om langs te fietsen. Fiets bijvoorbeeld langs Oud-Alblas, Nieuw-Lekkerland, Nieuwpoort of Streefkerk.

Het adres van de molens van Kinderdijk is Nederwaard 1.