(advertentie)

De leukste steden van Nederland

Utrecht stad

Veel Nederlanders gaan graag op vakantie of een weekendje weg naar Europa’s mooiste steden, maar eigenlijk hoef je helemaal niet naar een ander land om een leuk weekendje weg te hebben. Nederland telt heel erg veel leuke steden waar je je prima kunt vermaken en nieuwe dingen kunt zien. Dus in plaats van in het vliegtuig te stappen kun je ook gewoon de trein of auto nemen en mooie plekjes in ons eigen land ontdekken.

Je favoriete stad bezoeken?

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Duurzaam en voordelig met de trein

Ga je naar een van de gezellige steden die Nederland rijk is? Dat kan gemakkelijk met de trein! Reizen met de trein is duurzaam én voordelig met de abonnementen van NS Flex. Bekijk hier de abonnementen van NS Flex voor jouw dagje uit.

Amsterdam

Natuurlijk staat Amsterdam op nummer 1 van de leukste Nederlandse steden. Amsterdam wordt gekenmerkt door de mooie grachten, drukke winkelstraten, vele toeristen, gezellige café’s, goede restaurants van over de hele wereld en natuurlijk mooie musea. Wil je een dagje winkelen? Dan ben je vast al bekend met de Kalverstraat – al is het alleen maar van Monopoly. Ben je ook wel eens gaan kijken bij de 9 straatjes in de Jordaan? Mocht je voor het culturele aanbod de stad bezoeken, ga dan eens naar het Museumplein voor het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. In de zomer kun je de stad ook lekker met een bootje door de grachten verkennen.

Utrecht

Houd je van een wat kleinere stad waar het wat rustiger is? Ga dan eens naar Utrecht, deze stad is net zo gezellig als Amsterdam maar een stukje kleiner. Utrecht is authentiek met al haar terrasjes aan de Oude Gracht. De Domtoren is met 112 meter hoogte het symbool van de stad. Om te winkelen ben je in deze stad op de juiste plek, maar ook cultuur behoort Utrecht tot één van de leukste steden van Nederland. Denk hierbij aan het Aboriginal Art Museum en het Spoorwegmuseum.

Amersfoort

Paleis SoestdijkEen bezoekje brengen aan Paleis Soestdijk en daarna lekker winkelen? Ga dan eens naar Amersfoort. Deze stad heeft een gezellig centrum met mooie grachten en ook leuke musea. Omdat het een stuk minder druk is dan Amsterdam of Utrecht kun je tijdens de zomer ook echt op het terras zitten. Je kunt hier ook heerlijk varen over de grachten.

Den Haag en Scheveningen

In Den Haag kun je jezelf goed vermaken. Omdat de Tweede Kamer hier gevestigd is, zijn er ontzettend veel leuke lunchtentjes. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen in het Binnenhof, je kunt hier deelnemen aan een rondleiding. Verder heeft Den Haag leuke straatjes en een gezellig centrum. Op een zomerse dag is het ook ideaal om vanuit Den Haag naar Scheveningen te gaan. Je kunt je auto makkelijk parkeren in Den Haag en dan de tram naar Scheveningen pakken. Op warme dagen kan het hier nogal druk zijn. Je kunt even lekker uitwaaien of juist lekker op het strand liggen. Een terrasje op de boulevard of lekker meezingen bij Crazy Piano’s, er zijn tal van mogelijkheden.

Zwolle

Zwolle mag zeker niet ontbreken op het lijstje van leukste steden van Nederland. Het is een stad die iedereen van naam kent, maar waar veel mensen nog niet geweest zijn. Zwolle is een gezellige stad, vol met cultuur, feesten en de heerlijke Whytmenerplas waar je zomers kunt zonnen.Voor Herman Brood fans is het helemaal paradijs, er is in Zwolle namelijk een speciale steptocht waarmee je langs alle plekken komt die speciaal waren voor Herman Brood.

Maastricht

Vrijthof MaastrichtMaastricht, of Mestreech(Limburgs), is één van de meest geliefde steden van Nederland. Wie wil er nu niet heerlijk even op het terras zitten aan het Vrijthof? Naast het Vrijthof zijn er nog tal van andere uitgaansgelegenheden, Maastricht zit vol met café’s en restaurants. Maastricht staat ook bekend om een aantal evenementen, zoals de start van de Amstel Gold Race in april, verschillende festivals en de Vrijthofconcerten van André Rieu in juli en augustus. Mocht je in de wintermaanden in Maastricht komen dan heb je een grote kans dat je carnaval kunt meevieren, namelijk in februari en maart!

Breda

Breda is bekroond met de titel ‘Beste binnenstad van Nederland’. Breda is een gezellige winkelstad, heeft een aantal historische monumenten, musea en galerieën en er zijn genoeg mogelijkheden om uit te gaan. Breda staat bijvoorbeeld bekend als Nassaustad, vanwege haar historische banden met het Huis Nassau, er zijn genoeg bezienswaardigheden die je daar wat meer over kunnen vertellen. Voor een terrasje bezoek je de Grote Markt en als je daar dan toch bent kun je meteen even een kijkje nemen in de Lieve Vrouwen Kerk. Door het jaar heen zijn er nog diverse evenementen om te bezoeken, zoals de Champions Trophy (hockey), carnaval en de DanceTour.

Leeuwarden

Leeuwarden is ‘Culturele hoofdstad van Europa 2018’ en dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Er zijn tal van interessante musea, zoals het Fries Museum, het Verzetsmuseum of de leuke Grutterswinkel(oud kruidenierswinkeltje). Daarnaast leent Leeuwarden er zich uitstekend voor om lekker te shoppen: de Kleine Kerkstraat werd al meerdere keren uitgeroepen tot winkelstraat van Nederland. In Leeuwarden vindt je ook de ‘leukste winkel van Nederland’, namelijk de Streekwinkel Priuw, zeker een bezoekje waard. Voor wie er in de avond nog een uit wil is er de mogelijkheid om een bioscoop, filmtheater(Slieker) of café’s te bezoeken.