(advertentie)

Dagje uit naar de Maasstad

De skyline van Rotterdam met rechts de Erasmusbrug

Amsterdam is toeristenstad nummer één van Nederland. Deze stad wordt echter op de voet gevolgd door Rotterdam, de Maasstad. Rotterdam is een dynamische stad die in de loop der jaren flinke ontwikkelingen heeft doorgemaakt op het gebied van architectuur. Daarnaast zijn er ook voor de mensen die een dagje uit willen genoeg dingen te beleven in Rotterdam, de Maasstad. In het centrum kun je heel goed shoppen, en bovendien worden er elk jaar grootse evenementen gehouden. Ben je benieuwd wat Rotterdam aan leuke en gave dingen te bieden heeft? Bekijk dan snel de meest passende activiteit voor jou!

De leukste vakantieplekken in Nederland!

De sensatie opzoeken

Een van de meest opvallende bouwwerken in Rotterdam is De Euromast. Je kunt er eten en drinken op grote hoogte, je kunt er terecht voor feesten en zakelijke meetings, en je kunt er zelfs slapen! Een van de meest sensatievolle activiteiten in de Maasstad is toch wel het abseilen. Geen grond onder je voeten en van een hoogte van 100 meter afdalen. Van te voren word je uitgebreid ingelicht door een instructeur. Vanaf het moment dat je wordt vastgehaakt aan de lijnen is het tijd om zelf de afdaling te maken. Je adrenalinespiegel stijgt, je hart bonkt als een gek, maar het is de kick allemaal waard!

Winkelen tot je erbij neervalt

Voor de mensen die helemaal gek zijn op shoppen is Rotterdam de ideale stad. Alle winkelstraten liggen gecentreerd op één gebied in het centrum. Het ligt op 5 minuten loopafstand van het centraal station, maar je kunt ook heel goed parkeren in Rotterdam. Als je parkeert in het centrum ben je binnen no-time in de winkelstraten. Je hebt bijvoorbeeld De Koopgoot waar je een aantal van de meest bekende winkels kunt vinden. Ook ligt de lijnbaan hier vlakbij, dit is een lange straat met allemaal zijstraten. Hier kun je grote en leuke winkels bezoeken die je niet overal kunt vinden. Zo heb je winkels voor jong en oud, goedkoop en chique, netjes of juist heel urban. Er is voor iedereen wat wils.

Lokale culinaire gerechten

Een van de nieuwste en meest populaire trekpleisters in de Maasstad is de Markthal. Dit imposante gebouw valt al snel op door zijn unieke boogvorm. Hier vind je 96 kraampjes met ieder een assortiment met allerlei verse producten. Voor de fijnproevers is dit een hele leuke plek om de smaakpapillen eens flink op de proef te stellen. Kom je met de auto? Dan kun je prima parkeren bij de markthal in de buurt.

De marathon

Voor de grote evenementen moet je echt in Rotterdam zijn. Zo vindt de marathon van Rotterdam elk jaar plaats in april, hier komen wereldwijd zeer bekende marathonlopers op af. Er doen in z’n totaal bijna 23.000 lopers mee. De sfeer in de Maasstad is nergens anders zo imposant als tijdens de marathon van Rotterdam, er komen dan ook ruim 900.000 bezoekers op af.

Zomerse sferen

In juli maakt heel Rotterdam zich op voor zomercarnaval, duizenden mensen trekken eropuit om dit spektakel te aanschouwen. Je kunt genieten van de lekkerste muziek van verschillende drumbands, daarbij wordt er ook flink gedanst. Wanneer het lekker weer is, zorgt dit evenement voor een fijne sfeer en een mooie samensmelting van verschillende culturen.