(advertentie)

3 Bijzondere plekken in Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam kent genoeg toeristische trekpleisters zoals het Anne Frank museum, de Dam, het Rijksmuseum en de Heineken Experience. Amsterdam heeft echter nog veel meer te bieden. Waarbij sommige plekken – tot nu toe – voor het goede publiek nog wel enigszins onbekend zijn gebleven. Toch worden er nu een paar schitterende locaties in Amsterdam verklapt, die tot nu toe nog onbekend waren in Amsterdam.

Je favoriete stad bezoeken?

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Plek 1: Vondelbunker

In een oude atoomschuilkelder uit het jaar 1947 is een bijzondere plek ontstaan. Met behulp van een stichting is de Vondelbunker áltijd open. Niet heel verwonderlijk is deze plek te vinden in het Amsterdamse Vondelpark. Er is geen adres, het beste advies is dat de bunker zich bevindt “onder de brug waar tram 3 overheen dendert”. Een leuke uitdaging dus om hem te vinden. Als je hem vindt, krijg je er wel een hele hoop leuks voor terug. Zo worden er regelmatig optredens en tentoonstellingen gehouden. Iedereen is van harte welkom om deze vrije ruimte te gebruiken om daar zijn of haar kunstvorm uit te oefenen.

Plek 2: Bouchon du Centre

In Frankrijk hebben ze een – naar mijn mening – geweldig concept. Je kunt er tussen de middag een drie gangen maaltijd eten. Waarbij je vaak kunt kiezen tussen twee verschillende maaltijden, maar daar blijft het bij. Dagverse producten en een echt huiskamer gevoel. Met die gedachte is Bouchon du Centre gestart in Amsterdam. Een kleine ‘huiskamer’ met elf tafels. Ondanks dat het een Franse keuken is, heeft de eigenaar het liever over ‘Lyonse gerechten’. Het concept is ontstaan, na de oorlog in 1971. Veel kooksters hadden geen werk meer, waardoor ze om inkomsten te creëren maar simpele maaltijden gingen maken vanuit hun eigen keuken. Gelukkig voor de Nederlands: we kunnen er wel gewoon op Nederlandse tijden eten: 17.00-20.00. Reserveer wel even voordat je gaat, anders bestaat er een kans dat je voor een dichte deur staat.

Plek 3: Poort van Constant

Je rijdt er zo voorbij, maar doe dat vooral niet. De poort van Constant is de ‘poort’ van het sportpark van Amsterdam. Deze dertien meter hoge betonnen constructie bij de ingang van sportpark Ookmeer is een kunstwerk van Constant Anton Nieuwenhuys. Deze poort verscheen in 1963 in de wijk Geuzenveld. De betonnen constructie bestaat uit een groot middengedeelte met zes geknikte pijlers van verschillende lengten. Door het toevoegen van bankjes aan het kunstwerk is het tegenwoordig een trefpunt voor bezoekers.

Mocht je nu plotseling de behoefte hebben om een in Amsterdam te wonen. Verhuisbedrijf Amsterdam staat voor je klaar om je welkom te heten in deze prachtige stad. Al kun je natuurlijk ook alleen even op bezoek komen.