(advertentie)

De oude Mayastad Tulum bezoeken

Oude Maya Stad Tulum

Tulum is een oude Mayastad op het schiereiland Yucatan in Mexico. De stad ligt aan de zuidkust van het schiereiland op een klif van ongeveer 12 meter hoog. De oude Mayastad Tulum wordt beschouwd als één van de meeste fotogenieke plaatsen in de Riviera Maya, dit komt onder andere door het prachtige witte zandstrand waar Tulum op uit komt. Op internet vind je dan ook allerlei prachtige foto’s van deze stad, maar in het echt is het net zo mooi of zelfs nog mooier. Wanneer u in de buurt bent van deze stad, is het absoluut aan te raden om de oude Mayastad Tulum te bezoeken.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Geschiedenis Mayastad Tulum

De eerste inscriptie in Tulum dateert uit 564, maar de stad kwam tot bloei vanaf het jaar 1000. De stad had zowel een religieuzefunctie als een handelsfunctie. De oude Mayastad Tulum was namelijk de enige Mayastad die aan de zee lag, hierdoor kwamen alle land- en zeeroutes bij elkaar. Dit zorgde er voor dat er veel handel werd gedreven in de stad. De stad is helemaal ommuurd en binnen zijn een aantal tempels en andere gebouwen te bewonderen, o.a. El Castillo (het kasteel), de beschilderde muren van de Templo de los Frescos en de Templo del Dios Descendente.

Tulum MexicoDoordat de stad aan zee ligt, kun je ook heerlijk even het strand oplopen en even een verfrissende duik nemen. Een strandwandeling is ook zeker aan te raden en ondertussen kun je de mooiste foto’s maken. Vergeet ook niet om één van de vele leguanen op de foto te zetten!

Excursies

In een halve dag kun je prima de oude Mayastad Tulum bezoeken, je hebt dan genoeg tijd om de stad door te lopen en om daarna nog even een duik te nemen. Dagelijks worden er vanuit Cancun en Playa del Carmen allerlei excursies georganiseerd, bij deze excursies zit ook altijd een rondleiding. Vaak worden deze excursies gecombineerd met een bezoek aan Xel-Ha, een lagune waar je heerlijk kunt afkoelen na een ochtend rondlopen in Tulum.

Het is ook gemakkelijk om zelf de oude Mayastad Tulum te bezoeken, vanuit de toeristische plaatsen gaan er regelmatig bussen richting de stad. Een andere optie is met een taxi of een gehuurde auto.

Meer weten over een vakantie naar Mexico? Bekijk dan eens deze website: www.mexico-reis.nl