(advertentie)

Chichén-Itzá bezoeken

Chichen Itza

Chichén-Itzá was één van de belangrijkste steden van de Maya’s op het schiereiland Yucatan en wordt sinds 2007 gezien als één van de zeven nieuwe wereldwonderen. In deze stad bevindt zich de piramide van Kukulcán, deze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Chichén-Itzá is een grote stad waar je veel gebouwen kunt bewonderen, deze zijn bijna allemaal gebouwd of herbouwd in de Laat Klassieke Periode van de Maya’s.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Geschiedenis Chichén-Itzá

Volgens een legende werd de stad in het jaar 987 door Topiltzin Ce Acatl Quetzalcoatl gesticht, maar er wordt vermoed dat de stad al ouder is en dat Topiltzin de stad alleen heeft veroverd. In deze periode kwam ook de Klassiek Tijd van de Maya’s ten einde, veel steden in het zuiden van Mexico kwam legen te staan. Chichén-Itzá werd daarom op een iets meer democratische manier bestuurd dan voorheen en stond meer open voor de mensen uit de veroverde gebieden, op deze manier werd Chichén-Itza het centrum van een veel groter gebied dan de Maya’s daarvoor hadden gehad.

Te zien in Chichén-Itzá

Zoals al gezegd zijn de meeste gebouwen uit Chichén-Itzá gebouwd of herbouwd na 987. Deze gebouwen zijn en worden gerestaureerd, zodat je als bezoeker een goed beeld krijgt van hoe de gebouwen er uit zagen. Tijdens een bezoek aan Chichén-Itzá kun je onder andere, de piramide van Kukulcán, het Nonnenklooster, de Graftombe van de hoge priester, de Markt, het grote balspelbaan en de tempel van de krijgers bekijken. Natuurlijk zijn er nog veel meer gebouwen die je kunt bekijken, met aanvullende informatie van een gids.

Chichén-Itza bezoeken

Een bezoek aan Chichén-Itzá is absoluut de moeite waard, het is immers niet voor niets één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Wanneer je op vakantie of rondreis bent in de buurt van Chichén-Itzá is het zeker aan te raden om deel te nemen aan een excursies of zelf een bezoek te brengen. Een rondleiding met een gids is zeker interessant, zij vertellen je namelijk veel achtergrond informatie.

Vanuit Cancun en Playa del Carmen, twee erg toeristische plaatsen op Yucatan, worden dagelijks vele excursies georganiseerd. Het is vanaf deze plaatsen een aardig stuk rijden (2 tot 3 uur rijden), maar vaak maak je onderweg nog enkele andere stops bij bezienswaardigheden en vertelt de gids allerlei informatie over de omgeving. En het is natuurlijk leuk om allerlei verschillende mensen te ontmoeten.