(advertentie)

Chamarel, een uniek landschap op Mauritius

Chamarel Zevenkleurige heuvels

Chamarel is zowel een gebied als een dorp op het eiland Mauritius. Tijdens een vakantie op dit prachtige eiland is het een aanrader om naast het strand, ook deze unieke plek te bezoeken. Het gebied Chamarel is ongeveer 27 km2 groot en ligt in het zuidwesten van het eiland. Het is een heel uniek landschap vlakbij het bekende Black River Gorges National Park. Het dorp Chamarel is klein maar fijn. De Afrikaanse inwoners laten zich niet afleiden door de toeristen die de zevenkleurige heuvels van Chamarel zoeken. Laat je verassen door de adembenemende Chamarel Waterfall of door de zevenkleurige heuvels van Chamarel!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Zevenkleurige heuvels van Chamarel

Chamarel zevenkleurige heuvelsDe gekleurde aarde in Chamarel is een uniek natuurfenomeen en de populairste toeristische attractie van Mauritius. ‘The seven coloured earth’ heuvels bestaan uit zandduinen in zeven verschillende kleuren: rood, bruin, paars, blauw, violet, groen en geel. Uniek aan de zevenkleurige heuvels van Chamarel is dat elke zandlaag een andere kleur heeft en dat die kleuren niet mengen. Hoe hard het ook regent of waait, de zandlagen veranderen niet van kleur waardoor de zevenkleurige heuvels in tact blijven. Geologen zijn er nog niet over uit hoe deze gekleurde aarde in Mauritius zich zo blijft sorteren per kleur. Zij weten ook niet hoe de kleuren tot stand zijn gekomen, maar er wordt gedacht dat het te maken heeft met het afkoelen van de vulkanische gesteente. Doordat deze gesteentes zijn afgekoeld onder verschillende warmtes, zijn waarschijnlijk al deze verschillende kleuren gekomen. Je mag als toerist niet op het zand lopen, maar op het pad eromheen is het een prachtig gezicht. Je weet niet wat je ziet!

Tip: Na afloop kan je als souvenir een buisje met gekleurd zand kopen. Probeer het eens te schudden. Het zand zal weer in de 7 kleuren geordend worden. Een uniek aandenken van een bijzonder bezoek aan de zevenkleurige heuvels van Chamarel.

Wanneer bezoeken?

Wil je de Seven coloured earth in Chamaral bezoeken? Houd dan rekening met het regenseizoen. Van december t/m maart heerst er een regenseizoen op Mauritius. Het is dan niet aangenaam om de gekleurde aarde te bezoeken. In december en januari kunnen er zelfs cyclonen voorkomen op het eiland. De beste reisperiode voor een bezoek aan het gekleurde zand zijn de maanden oktober en november. Het weer is dan het aangenaamst en je hebt de minste kans op regen.

Chamarel Waterfall

Chamarel Waterfall WatervalVlakbij de gekleurde aarde liggen de watervallen van Chamarel in een mooi tropisch gebied. Bij de Chamarel Waterfall valt het water vanaf 83 meter met een grote snelheid naar beneden. Het gebied rond de Chamarel Waterfall is heerlijk om te wandelen. Je loopt over smalle paadjes, langs mooie tropische planten. Dit zorgt voor mooi plaatjes! Via een pad kan je omhoog lopen voor een prachtig uitzicht over heel Mauritius. Krijg je maar geen genoeg van de waterval? Ga dan zeker ook kijken bij de 7 Cascades. Met een gids kan je deze 7 watervallen bewonderen. Je wandelt langs de 7 Cascades en kunt tijdens de wandeling zelfs zwemmen in het meertje. De 7 Cascades vind je vlakbij Chamarel, in het westelijke puntje van Black River Gorges National Park.

Curious Corner of Chamarel

Tegenover de zevenkleurige heuvels van Chamarel ligt dit leuke museum. Hier is niets wat het lijkt. In dit museum kan je ontdekken wat echt is en wat een illusie. Door middel van puzzels, grappige hoeken en allerlei andere interessante weetjes ben je hier wel even zoet. Zeker als je met kinderen op Mauritius bent, is de Curious Corner of Chamarel een erg leuk uitje! Het museum is 7 dagen in de week open, tussen 9:30-17:00.

Tip: Neem je fototoestel mee naar het museum. Je kunt hier ontzettend leuke en grappige foto’s maken!