(advertentie)

Black River Gorges National Park

Black River Gorges National Park

Black River Gorges National Park is een nationaal park op het eiland Mauritius. Het is een groot, bergachtig gebied van 6754 hectare in het zuidwesten van het eiland. Dit Nationale Park vind je vlakbij een ander uniek landschap op Mauritius, Chamarel. In het park vind je indrukwekkende natuur waaronder zeldzame dieren en planten zoals de nationale bloem van Mauriutius, de Trochetia Boutoniana. Van de in totaal 700 plantensoorten die op Mauritius voorkomen, vind je er 311 in dit park. Midden in het park liggen de ‘gorges’. Gorges zijn diepe ravijnen begroeid met bomen en struiken. Het nationale park werd in 1994 officieel geopend met als doel het oorspronkelijke regenwoud op het eiland te behouden. De NPC (National Park and Conservation Service) beschermd het park. Dit is een onderdeel van een afdeling van het ministerie van Landbouw en Visserij. In het park rond de Black River kan je heerlijk wandelen en je kunt door delen ook met de auto rijden. In totaal bedekt het bos van het park zo’n 3,5% van de totale oppervlakte van Mauritius. De woeste, ongerepte natuur maakt het grote Black River Gorges National Park tot een echte aanrader tijdens je vakantie op Mauritius.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Wandelen door de ongerepte natuur van het Nationale Park

Black River Gorges National Park - BeekIn dit immense, bergachtige gebied kan je heerlijk wandelen. Het Black River Gorges National Park heeft in totaal zo’n 60 km aan wandelpaden dwars door het hele gebied. Het natuurpark op Mauritius biedt je mogelijkheden voor allerlei verschillende soorten wandelingen. Korte en lange, vlakke en met wat meer stijging. De wandelpaden brengen je langs de mooiste plekken van het park. Door beekjes over te steken, onder laaghangende takken door, uitwijkend voor zeldzame vogels en altijd alert voor moerassige heide. Je kunt helemaal afdalen naar beneden, via de ‘gorges’ naar de Black River om hier even pootje te baden of een frisse duik te nemen. Controleer voordat je gaat wandelen even goed je route bij één van de informatiecentra. De wegwijsbordjes zijn niet altijd even goed te vinden. In het hele park vind je picknickplaatsen waar je even kunt rusten en kunt genieten van de bergachtige natuur. Het Black River Gorges National Park is een uniek stuk beschermd gebied op het prachtige eiland Mauritius!

Zeldzame dieren en planten

De natuur in het park rond de Black River is heel bijzonder. In totaal bloeien er ruim 300 verschillende planten in het park en vind je er allerlei vogelsoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Een aantal van deze inheemse vogels, zijn door dit Nationale Park beschermt tegen uitsterven. Op dit park in Mauritius vind je bijvoorbeeld de roze duif, de knalgroene echopiet en Mauritius torenvalk. Ook op het gebied van planten vind je hier veel zeldzame planten. Deze inheemse plantensoorten komen nergens anders op de wereld voor. Voorbeelden van deze bijzondere plantensoorten zijn de Tambalacoque, de wilde guaves en Ox Tong. Verder vind je veel herten, vlinders, vleermuizen en reptielen in Black River Gorges National Park. Voor natuur- en dierenliefhebbers is dit park een must als je Mauritius bezoekt.

Ganga Taloa, het heilige meer

Ganga Talao in Black River Gorges National ParkVoor hindoes is het Black River Gorges National Park een heilige plek. De Ganga Taloa, zoals zij het kratermeer noemen, is voor hen net zo heilig als de Ganges in India. Eén keer in het jaar brengen honderdduizenden hindoes vanuit de hele wereld een bezoek aan dit bijzondere meer. Ook buiten deze feestdag om komen veel hindoes naar het meer om offers te brengen. In heel het park vind je godenbeelden en tempels waar hindoes hun bloemen, wierook en andere offers leggen. Bij de parkeerplaats staat een dertig meter hoog beeld van Shiva, de god die het meer heeft laten ontstaan.
Een priester droomde dat er een verbinding was tussen het meer in Mauritius en de Ganges in India. In die droom vlogen Shiva en zijn vrouw Parvati ’s nachts rond over de wereld. Shiva hield de pot met water uit de Ganges stevig vast. Toen ze boven Mauritius zweefden, liet Shiva per ongeluk een paar druppels uit de pot tussen de bergen vallen. Zo ontstond, volgens de hindoes het meer.

7 Cascades

In het meest westelijke puntje van Black River Gorges National Park vind je de 7 Cascades. Deze 7 watervallen zijn werkelijk prachtig. Je kunt de watervallen op eigen houtje bezoeken, maar je kunt ook een wandeling met een gids maken. Deze gids weet van alles over de 7 Cascades en laat je alles zien. Samen wandel je over smalle paadjes en onderweg kan je een verfrissende duik nemen in één van de meertjes! De 7 Cascades moet je gezien hebben als je op Mauritius bent geweest!