(advertentie)

Stedentrip naar Marrakech in Marokko

Marrakech stedentrip Marokko

Marrakech is een stad die in het westen van Marokko ligt. Het bestaat uit een ouder en een nieuwer deel. Het oude deel van Marrakech, Medina, bestaat uit smalle, stoffige steegjes. Vaak zijn die te smal voor auto’s. In de ‘nieuwe stad’ zie je een hele andere kant van Marrakech tijdens je stedentrip. Dit deel van Marrakech is veel moderner en alles is hier beter bereikbaar voor auto’s. Ook zie je hier bekende winkelketens. De oude en nieuwe stad zijn met elkaar verbonden door de brede ‘Avenue Mohammed V’. In Marrakech (en heel Marokko) wordt vooral Arabisch en Frans gesproken, maar met Engels kan je tijdens je stedentrip jezelf ook verstaanbaar maken.

Je favoriete stad bezoeken?

Cultuur tijdens je stedentrip

Het museum van Marrakech staat bol van de cultuur van Marokko. Het is gevestigd in het voormalige Dar Menebhi Paleis, wat al een heel kunstwerk op zich is. Het bevat een grote collectie van onder andere aardewerk, boeken en munten. Daarnaast zijn er ook nog wisselende exposities. Erg leuk om te bezoeken tijdens je stedentrip.

Naast het museum van Marrakech kan je ook de ‘Ben Youssef Madrassa’ bezoeken, de grootste school van Marokko, die omtrent 1300 werd opgericht om godsdienstlessen te geven. In een aantal kamertjes is nog het antieke marrokaanse meubilair te bewonderen. Wanneer je tijdens je stedentrip een bezoek aan het museum van Marrakech en Ben Youssef Madrassa combineert, wordt de prijs gereduceerd.

Djeema el Fna tijdens je stedentrip

Djeema el Fna markt shouqHet Place Djeema el Fna is een plein gelegen in de oude stadswijk van Marrakech. Wanneer je een stedentrip naar Marrakech maakt, moet je dit plein zeker bezoeken. ’s Ochtends staan er vooral kraampjes met fruit en lekkernijen. Ook is er de mogelijkheid om met allerlei getrainde dieren op de foto te gaan, bijvoorbeeld met aapjes of slangen. Wel tegen een vergoeding natuurlijk. Leuk om zo´n souvenir mee te nemen van je stedentrip naar Marrakech.

Tegen het einde van de middag verandert de markt in Marrakech. Kraampjes verdwijnen en er komen vuurtjes voor in de plaats. Langzaamaan verandert Djeema el Fna in een groot restaurant. Overal wordt je uitgenodigd om te gaan zitten en te genieten van een heerlijke maaltijd. Er hangt een geweldige sfeer. Je proeft hier echt de cultuur van Marokko. Een dagje Djeema el Fna tijdens je stedentrip naar Marrakech is een echte aanrader!

Afdingen bij de soeks in Medina, Marokko

Enjoy strolling in Medina, Makkarech, Souks, MarocNaast Place Djeema el Fna liggen de soeks. De soeks (winkeltjes) liggen dicht tegen elkaar aan en de straatjes zijn erg smal. Wanneer je een stedentrip maakt, moet je deze zeker bezoeken. Let goed op, want ondanks een fiets en bromfiets verbod, wordt er keihard door de steegjes gescheurd. In de kleine winkeltjes is van alles en nog wat te koop, van sloffen tot tapijten. Als je tijdens je stedentrip op zoek bent naar een leuk souvenir voor thuis, ben je hier aan het juiste adres. Vergeet niet om af te dingen! Dat is de volstrekt normaal in Marokko.

Ook de paleizen ‘El Badi Palace’ en ‘Palais de la Bahia’ en natuurlijk de moskee ‘Koutoubia’ zijn zeker een bezoekje waard wanneer je een stedentrip naar Marrakech maakt. Het museum ‘Dar Si-Saïd’ is een prachtige manier om meer over Marrakech en Marokko te ontdekken tijdens je stedentrip.

Ben je na het bekijken van deze indrukwekkende gebouwen van Marokko toe aan een pauze? Drink dan een heerlijk kopje muntthee in de prachtige tuin ‘Jardin Marjorelle’. Hier kom je tijdens je stedentrip even helemaal tot rust.

photo by: Lars Plougmann, AntonZelenov