(advertentie)

Ouzoud watervallen

Ouzoud watervallen

De Ouzoud watervallen zijn één van de mooiste watervallen en opvallendste natuurverschijnselen in Marokko. Je vindt de watervallen in het gelijknamige plaatsje Ouzoud, tussen Marrakech (150 km.) en Beni Mellal (80 km.). In tegenstelling tot veel andere watervallen, staat deze waterval in de zomer niet droog. Dus ook wanneer u in de zomer in Marokko bent, is een bezoek aan de 110 meter hoge Ouzoud watervallen aan te raden.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Ouzoud WatervallenOuzoud watervallen bezoeken

Je komt bovenaan bij de Ouzoud watervallen aan rijden. Vanaf daar kun je genieten van een prachtig uitzicht over de watervallen. Daarna kun je met een pad naar beneden, je loopt hier heerlijk in de schaduw van de vele olijfbomen die je in het gebied van Ouzoud vindt. Langs het pad zijn ook een aantal kleine kraampjes te vinden, hier kun je allerlei leuke souvenirtjes kopen. Onderweg is er ook een kans dat je aapjes tegen te komen, deze aapjes zijn gewend aan mensen en komen erg dichtbij.

Ouzoud watervallenEten en vermaak

Eenmaal beneden aangekomen kun je in het meertje aan de voet van de watervallen een heerlijke verfrissende duik nemen, pootje baden of een stukje varen met een vlot/bootje. Ook kun je hier heerlijk eten in één van de lokale restaurantjes. Deze restaurantjes worden voornamelijk bezocht door de plaatselijke bevolking, maar dat maakt het extra leuk om hier te eten. Daarnaast is het ook veel goedkoper dan alle dure restaurants boven aan de watervallen.

Het kost even wat moeite om weer naar boven te lopen, zeker als het erg warm is, maar als je rustig aan doet en af en toe even stopt, komt het helemaal goed.

photo by: martinvarsavsky, martinvarsavsky, jasonrodgers