(advertentie)

Genieten tijdens een stedentrip naar Valletta

Valletta

Valletta is de schitterende, historische hoofdstad van Malta, gelegen op het gelijknamige eiland. Valletta heeft toeristen veel te bieden, in de stad vind je prachtige kerken, tuinen en andere bezienswaardigheden. Valletta bestaat uit een grote hoofdstraat, Republic Street, met veel smalle zijstraatjes. Wanneer je door de hoofdpoort Valletta binnenkomt, loop je deze gezellige winkelstraat in. Samen met onder andere de stadjes Sliema en Masra vormt Valletta een stedelijk gebied met ongeveer 300.000 inwoners. Heel Valletta staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niets. Ontdek hier wat er allemaal te bewonderen is tijdens een stedentrip naar Valletta!

Je favoriete stad bezoeken?

Valletta ontdekken

Wanneer je door de straten van Valletta loopt, zal je zeker de invloeden van het Britse tijdperk tegenkomen. Zo staan er in de stad de typisch Engelse, rode telefooncellen en wordt er links gereden. In Valletta zelf zal je niet veel auto’s tegenkomen. De straatjes zijn vaak te smal of te steil voor auto’s. In veel steile straatjes zijn dan ook trappen uitgehakt. Wanneer je Valletta wilt ontdekken maar een wandeling met grote hoogteverschillen niet ziet zitten, zijn er andere leuke manieren om rond te kijken. Op veel plekken in Valletta kun je een rondrit maken met een treintje of met een karozzin. Een karozzin is een koets die door paarden wordt getrokken. Vroeger werd de karozzin op Malta veel gebruikt als transportmiddel, nu is het vooral een toeristische attractie.

Lower Barrakka GardensWanneer je door het centrum van Valletta loopt zullen de vele heiligenbeelden en balkonnetjes je zeker opvallen. In Valletta kom je ze in alle vormen, kleuren en afmetingen tegen. De balkonnetjes en heiligenbeelden zorgen voor een leuk straatbeeld en zijn mede daarom geliefd onder toeristen met camera’s. Bij de stadsmuren liggen drie tuinen, die zeker een bezoekje waard zijn tijdens het Valletta ontdekken. De tuinen worden Upper Barracca Gardens, Lower Barracca Gardens en Hastings Gardens genoemd. Vanuit de tuinen heb je een schitterend uitzicht over de haven. Vanuit de Upper Barracca Gardens heb je ook nog eens een mooi uitzicht over Valletta zelf. In de tuinen staan monumenten, standbeelden en exotische flora zoals de pistacheboom. De Hastings Gardens zijn de grootste van de stad en je kunt hier uitstekend picknicken. Tijdens een stedentrip naar Valletta mag een bezoekje aan de Upper Barracca Gardens, Lower Barracca Gardens en de Hastings Gardens dus zeker niet ontbreken!

Bijzondere bezienswaardigheden in Valletta

Naast de mooie tuinen en straten van de stad zijn er nog meer bezienswaardigheden op het prachtige Malta. In Valletta staan veel historische gebouwen, die zeker niet op je lijstje mogen ontbreken. Hieronder staan de bezienswaardigheden voor je op een rijtje:

  • Sint John’s Co-Kathedraal, Valletta, MaltaDe Sint John’s Co-Kathedraal is de bekendste attractie van Malta. Tijdens een stedentrip naar Valletta moet je de Sint John’s Co-Kathedraal zeker bezoeken. Vanbuiten lijkt het een gewone kathedraal, maar vanbinnen is de Sint John’s Co-Kathedraal rijkelijk versierd. De kathedraal is gebouwd in de barokstijl en is vooral beroemd om het schilderij ‘De onthoofding van Johannes de Doper’. De prachtige schilderwerken en de gouden versieringen zullen een bezoek aan de Sint John’s Co-Kathedraal onvergetelijk maken!
  • Vlakbij de kathedraal staat een ander bijzonder gebouw, het Paleis van de Grootmeesters. Het Paleis van de Grootmeesters is ingericht in 16e-eeuwse stijl. In het paleis zijn waardevolle wapens, wandtapijten, aardwerk en kunst te vinden. Tijdens een bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters zul je je ogen uitkijken!
  • Het Archeologisch Museum van de stad is een echte must-visit. Hier vind je historische beelden en voorwerpen die zijn opgegraven op Malta.
  • Het oudste theater van Europa dat nog in gebruik is, is het Manoel Theater. De zaal van het Manoel Theater is prachtig ingericht en versierd met 22 karaats bladgoud. In het Manoel Theater bevinden zich twee restaurants waar je heerlijk kunt eten.
  • Tijdens een stedentrip naar Valletta zijn de auberges een echte must-see. Auberges zijn herbergen die gebouwd werden voor de ridders die niet op Malta woonden, maar wel op Malta wilden overnachten. In totaal waren er acht auberges gebouwd, waarvan er vijf nog overeind staan.
  • De dagelijkse markt op Merchant Street is ook erg leuk om te bezoeken tijdens een stedentrip naar Valletta. Op de markt worden veel alledaagse spullen voor een goedkope prijs verkocht.
  • Bij het Lascaris Saluting Battery kun je het artillerievuur van Valletta bekijken. In de Lascaris Saluting Battery kun je de kruidkamer en acht kanonnen, die gemaakt zijn rond 1800, bewonderen. Dagelijks worden en saluutschoten afgevuurd. De Lascaris Saluting Battery is te bereiken via de Upper Baracca Gardens.

 

Nog niet genoeg gezien van het prachtige Malta? Ontdek dan ook de mooiste natuurverschijnselen van het land!

photo by: LeonYaakov