(advertentie)

Geniet van de natuur op Malta

Natuur Malta

Malta is een prachtig eiland dat ontzettend veel te bieden heeft aan natuurschoon. Het schone, blauwe water en de indrukwekkende rotsformaties zullen je versteld laten staan. Ook de eilanden eromheen hebben bijzondere bezienswaardigheden. Kom genieten van de prachtige natuur op deze fascinerende eilanden, het zal gegarandeerd de moeite waard zijn!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

De Blue Lagoon bij het eiland CominoBeautiful picture of the Blue Lagoon, Malta

Het eiland Comino is zo goed als onbewoond. Er wonen niet veel mensen, de meeste mensen die er komen, zijn toeristen die een dagje rondkijken en mensen die in het Comino hotel logeren. Het eiland ligt, net als de Blue Lagoon, tussen de eilanden Malta en Gozo in.

De Blue Lagoon is erg populair onder toeristen. Het prachtige, ondiepe blauwe water van de Blue Lagoon is de ideale plek om te snorkelen, duiken of zwemmen. Het water krijgt zijn mooie kleur door de weerspiegeling van de zonnestralen op het witte zand dat op de bodem ligt. De beste manier om de Blue Lagoon te bewonderen is vanaf een boot. Er varen een heel aantal bootjes vanaf Malta en Gozo die je naar de Blue Lagoon kunnen brengen. De meeste blijven er de hele dag, zodat je lekker lang van de prachtige weer en het betoverende landschap van de Blue Lagoon kunt genieten.

Wandel en geniet bij de Dingli CliffsEnjoy the nature at the beautiful Dingli Cliffs, Malta

Dingli is een klein dorpje in het zuiden van Malta. Het is niet heel toeristisch want in het dorp zelf is niet veel te zien. Dingli en de Dingli Cliffs zijn vernoemd naar een ridder die zich lang geleden op het eiland vestigde, Thomas Dingli. Dingli is het hoogste punt op het eiland Malta.

De Dingli Cliffs, iets buiten het centrum van Dingli zelf, worden door veel toeristen bezocht. Je kunt het beste lopend gaan, op die manier kun je de Dingli Cliffs het beste bewonderen. Je kunt je wandeling beginnen bij Dingli zelf of bij het dorpje Rabat. Vanuit Rabat is het een uurtje lopen naar de Dingli Cliffs, vanuit Dingli een halfuurtje. Aangekomen bij de Dingli Cliffs heb je een adembenemend uitzicht. Behalve de prachtige zee kun je ook het eilandje Fifla zien. Wanneer je je omdraait, heb je een fantastisch uitzicht over Malta zelf en zie je ook het dorpje Dingli.

Wanneer je na de wandeling zin hebt gekregen in een hapje of een drankje, kun je terecht bij het café Bobbyland. Het is zeker de moeite waard om tot ’s avonds te blijven, want dan kun je genieten van de prachtige zonsondergang waarbij de Dingli Cliffs er nog indrukwekkender uitzien dan overdag.

Azure Window bij het eiland GozoThe Rocks of Azure Window, Beautiful nature, Malta

Vlakbij San Lawrenz, in het westen van het bewoonde eiland Gozo, kon je de indrukwekkende rotsformatie Azure Window vinden. Azure Window was een soort brug van rots met een venster, door samenspel van de wind en de zee gevormd. De opening was zo’n 50 meter hoog. De Azure Window was een van de belangrijkste en beroemdste bezienswaardigheden van Malta.

Tot 2016 kon je over Azure Window heen lopen. Je had dan een prachtig uitzicht over het prachtige blauwe water. Azure Window is goed te bereiken, de weg die erheen loopt is net vernieuwd. Er is zelfs een parkeerterrein, waar parkeren helemaal gratis is.

Helaas is op 8 maart 2017 de rotsformatie opgeslokt door de zee. Dit is vrij onverwacht gebeurd, omdat wetenschappers aangaven dat het nog tientallen jaren kon duren, voordat de rotsformatie zou instorten.

photo by: Glen Bowman, JoonasL., Erik1980