(advertentie)

Vakantie op Malta

Malta - CominoMalta is een dwergstaat, land en eilandengroep in de Middellandse Zee in Europa. Malta bestaat uit meerdere bewoonde en onbewoonde eilanden. De bewoonde eilanden zijn Malta, Gozo, Comino en het kleine eiland Manoel Island. De onbewoonde eilanden die bij Malta horen zijn Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands. In Malta wonen 418.366 mensen en de totale oppervlakte van het land is 1,5 keer zo groot als Amsterdam. Dit betekent dat de bevolkingsdichtheid erg hoog is. Vooral op het eiland Malta is dit erg duidelijk, de steden en dorpen lopen bijna allemaal in elkaar over. In de hoofdstad van Malta, Valletta, wonen ongeveer 300.000 inwoners.

Klimaat op Malta

Malta kent een mediterraan klimaat. Dat wil zeggen droge, warme zomers en milde, natte winters. In de zomermaanden kan de temperatuur op het eiland oplopen tot 31°C. In de winter wordt het gemiddeld 16°C. In de zomer valt er weinig tot geen neerslag, dit in tegenstelling tot de winter. In de winter kan er wel wat neerslag vallen en kan er een straffe wind waaien op Malta. Je kunt het hele jaar door een vakantie op Malta doorbrengen. Zeker in de maanden juni t/m september ben je bijna zeker van een heerlijke zonvakantie. Lekker in de warme zomermaanden, maar ook overwinteren is erg populair op Malta.

Landschap van Malta

Vakantie op MaltaHet landschap van het eiland Malta is vrij kaal en rotsachtig, je vindt er weinig natuurlijke begroeiing. Ook de stranden zijn vaak rotsachtig en klein, in het noordwesten vind je wel enkele zandstranden. Rondom deze zandstranden vind je veel luxe hotels waar toeristen genieten van hun vakantie op Malta. Het landschap van het eiland Gozo is wat ruiger en groener, je vindt hier nog wat meer natuurlijke begroeiing. Dit eiland is dan ook wat minder dicht bevolkt dan het eiland Malta.  

Vakantie op Malta

Een vakantie op Malta is bij toeristen uit Engeland en Italië altijd al populair geweest, maar ook toeristen uit andere Europese landen gaan tegenwoordig steeds vaker naar Malta. Het land is vooral populair bij watersporters, wandelaars en cultuurliefhebbers. Op het eiland Malta vind je tempelcomplexen die ouder zijn dan de Egyptische piramiden, de Tempel van Tarzien, de Mnajdra tempel en de Hagar Qimtempel zijn erg populair. De watersporten die in Malta veel worden beoefend zijn windsurfen, zeilen, kanoën, duiken, kajakken, jetskiën en kitesurfen.

 

photo by: Martin Lopatka

Lees meer over het onderwerp "Malta"
Stedentrip naar Valletta

Stedentrip naar Valletta

Valletta is de schitterende, historische hoofdstad van Malta, gelegen op het gelijknamige eiland. Valletta heeft toeristen veel te bieden, in de stad vind je prachtige kerken, tuinen en andere bezienswaardigheden. Valletta bestaat uit een grote hoofdstraat, Republic Street, met veel…

Lees verder
Alltours

Alltours

Alltours is een van de grootste reisorganisatoren in Duitsland en Europa. Al sinds 40 jaar zorgt Alltours voor onvergetelijke vakantiebelevenissen. Naast de vakantie zelf kun je ook vluchten en hotels boeken, dus voor een complete vakantie neem je een kijkje op de website van Alltours!

Direct bekijken Lees meer
Geniet van de natuur op Malta

Geniet van de natuur op Malta

Malta is een prachtig eiland dat ontzettend veel te bieden heeft aan natuurschoon. Het schone, blauwe water en de indrukwekkende rotsformaties zullen je versteld laten staan. Ook de eilanden eromheen hebben bijzondere bezienswaardigheden. Kom genieten van de prachtige natuur op…

Lees verder
zonvakantie