(advertentie)

Taman Negara Maleisië

Maleisie Longatailboat Taman Negara

Taman Negara is het oudste regenwoud ter wereld, het is dus ook ouder dan de Amazone in Zuid-Amerika. Taman Nagara ligt in het noorden van Maleisië, op ongeveer vier uur rijden van Kuala Lumpur. Het regenwoud is 130 miljoen jaar oud en sinds 1938 is het een nationaal park. Het is, met 4.343 km², het grootste nationale park van Maleisië. Daarnaast is het een primair regenwoud, dit houdt in dat er nog niet (of nauwelijks) bomen zijn gekapt. Het regenwoud verkeerd dus nog in oorspronkelijke staat.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op reis naar Taman Negara Maleisië

Maleisie Longtailboat Kuala TembelingWanneer je Taman Negara in Maleisië bezoekt, rijd je eerst naar Kuala Tembeling. Vanaf daar gaan verschillende longtailboten naar Taman Nagara, deze boottocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur en onderweg kun je genieten van het leven rondom de Tembelingrivier: vrouwen die met de was bezig zijn, handelaren die stroomafwaarts varen en karbouwen die uit het water vluchten. In het park zijn verschillende resorts (variërend van luxe tot basic) waar je kunt verblijven tijdens je bezoek aan Taman Nagara en heerlijk kunt eten en uitrusten.

Dieren in Taman Negara

In Taman Negara leven veel wilde dieren zoals olifanten, tijgers, panters, neushoorns en wilde katten. Je komt ze alleen zelden tegen doordat het park zo groot is, ze hebben genoeg ruimte om zich te verbergen wanneer er mensen in de buurt zijn. Er is natuurlijk altijd een kans om een wild dier te zien. Wat je vast en zeker wel zal tegenkomen zijn wilde zwijnen, allerlei vogelsoorten, insecten, reptielen en apen. Het is ook mogelijk om een nightsafari te doen, je zit dan in een truck en gaat met een gids op safari in Taman Negara Maleisië.

Lopen over de Canopy Walk

The canopy walkwayIn het regenwoud is van alles te doen, onder leiding van een gids of alleen. Je kunt er met een longtailboot de rivieren verkennen, overdag of ’s nachts wandelingen maken, vissen, een meerdaagse tour ondernemen en over de Canopy Walk lopen. De Canopy Walk is een touwpad dat hoog in de bomen hangt. Je loopt over een brede plank met aan beide zijden netten, zodat je niet naar beneden kunt vallen. Het touwpad is 400 meter lang en iedere morgen wordt het geïnspecteerd. Het is een geweldige ervaring om over de Canopy Walk te lopen, soms loop je 40 meter boven de grond, dan weer 20 meter. Daarnaast zie je ook verschillende dieren onderweg. Wanneer het regent kun je niet over de Canopy Walk lopen, dit is te gevaarlijk.

Kort gezegd mag een bezoek aan Taman Negara eigenlijk niet ontbreken als je in Maleisië bent. Dus als je de tijd hebt, bezoek dan dit oude regenwoud!