(advertentie)

Bezoek Cameron Highlands – Maleisië

Cameron

Cameron Highlands is een schitterende hoogvlakte in het noorden van Maleisië. In dit bijzondere natuurgebied vind je onder andere uitgestrekte theeplantages. Door het gunstige klimaat groeide de hoogvlakte uit tot het theegebied van Maleisië. Daarnaast is het in Cameron Highlands ook nog eens een stuk koeler dan in de rest van het land, het is er altijd rond de 25 graden. Cameron Highlands dankt zijn naam aan de Britse William Cameron, die de hoogvlakte in 1855 ontdekte. Sindsdien wordt de hoogvlakte bezocht door toeristen.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Bezienswaardigheden

Naast de uitgestrekte theeplantages vind je in Cameron Highlands onder andere aardbeienplantages, een cactusvallei, groentetuinen, het stadje Tanah Rata, een vlindertuin, rozentuinen, het Mossy Forest en een aantal nederzettingen. In deze nederzettingen wonen oorspronkelijke inwoners van Maleisië, de Orang Asli. Wanneer je deze wilt bewonderen kun je meegaan met de Orang Asli Tour. Voor wandelliefhebbers is Cameron Highlands een waar paradijs. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet die je naar de meest prachtige plekjes in de omgeving leiden. Ook zijn er in en rondom Cameron Highlands verschillende vieuwpoints. Deze vieuwpoints zijn uitkijkpunten vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving.

Tanah Rata

Tanah Rata is een dorpje in de Cameron Highlands. In Tana Rata vind je een aantal supermarkten, banken, winkeltjes, openbaar vervoer en restaurants. In de vele restaurants kun je genieten van Indiaas eten en proeven van lokale snacks. In het weekend is er in Tanah Rata een avondmarkt, ook hier kun je heerlijk eten. In Tanah Rata staan ook een benzinestation en een ziekenhuis. Rondom Tanah Rata vind je de meeste verhuurhuisjes en een aantal hotels. Vlakbij Mount Brinchang ligt het dorpje Brinchang. Ook hier vindt je een aantal winkeltjes en cafés.

Cameron Highlands Dagtour

Sungai Palas BOH, Cameron Highlands, MaleisiëDe Cameron Highlands Dagtour is een echte aanrader voor bezoekers, ook al heb je een eigen auto. Deze dagtour brengt je langs schitterende plekjes terwijl je uitleg krijgt over wat je ziet. De Cameron Highlands Dagtour gaat eerst langs de Sungai Palas BOH theeplantage. Hier krijg je informatie over de theeplantage, je kunt verse thee proeven in het restaurant en een kijkje nemen in de fabriek zelf. Ook hier kun je weer genieten van de schitterende omgeving.

Vervolgens brengt de tour je naar Mount Brinchang. Mount Brinchang is een van de hoogste bergen in Maleisië. Daarna wordt er een bezoekje gebracht aan het prachtige Mossy Forest. Zoals de naam al zegt, bestaat het bos vooral uit bemoste bomen. Dit gedeelte van de Cameron Highlands Dagtour is erg interactief, je klautert met de groep door het Mossy Forest. Tijdens deze tocht over smalle paadjes kun je genieten van de rijke flora en fauna. De laatste stop van de Cameron Highlands Dagtour is bij de vlindertuin. Je vindt hier veel lokale insecten en natuurlijk prachtige vlinders.

Tips voor Cameron Highlands

  • Neem wandelschoenen mee wanneer je meegaat met de Cameron Highlands Dagtour.
  • Ga vroeg op pad wanneer je een wandeling maakt, in Maleisië is het rond 19:00 aardedonker.
  • Je kunt goedkoop Indiaas eten bij Kumar in Tanah Rata.
  • In Tanah Rata staat een Starbucks waar je heerlijk kunt ontbijten.
  • Houd er rekening mee dat de Orang Asli Tours niet regelmatig plaatsvinden om de inwoners van de nederzettingen niet teveel te belasten.