(advertentie)

Vakantie in Maleisië

Maleisië is een land in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit twee delen, die worden gescheiden door de Zuid-Chinese Zee. De twee delen heten Malakka (of West-Maleisië) en Oost-Maleisië. Malakka bestaat uit 40% van het land, maar meer dan 85% van de bevolking leeft op dit deel. Maleisië heeft 29,24 miljoen inwoners en de hoofdstad van het land is Kuala Lumpur. Voor de kust liggen enkele eilandjes die ook tot Maleisië behoren.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Weer tijdens vakantie in Maleisië

Petronas Twin Towers MaleisieMaleisië heeft een tropisch klimaat, het is er het hele jaar door heet en vochtig. De temperaturen liggen tussen de 27 en 34 graden. In Maleisië heb je wel te maken met regenseizoenen, wanneer dit is, verschilt per gebied. In het noordoosten is het regenseizoen van half oktober tot eind maart, maar in het westen is het regenseizoen van mei tot en met oktober. In het westen valt de regen het meest in de vorm van buien die aan het eind van de middag en ’s nachts komen. Tot slot heb je in het oosten te maken met een regenseizoen dat van december tot en met februari duurt. Tijdens deze periode regent het bijna iedere dag en schijnt de zon gemiddeld vier uur per dag. Met wat voor een weer u te maken krijgt tijdens een vakantie in Maleisië is dus afhankelijk van het gebied waar u heen gaat.

Eten in Maleisië

Tijdens een vakantie in Maleisië moet de Maleisische keuken zeker niet worden vergeten. De keuken is erg divers en heeft gerechten met zure, hete, zoete en bittere smaken. De meeste gerechten hebben een basis van rijst met vis, kip, garnalen, rund-, lams-, varkens- en geitenvlees. De meest bijzondere keuken van Maleisië is de Nonya-keuken, dit is een mengeling van de Chinese, Maleisische en de Zuid-Indiase keuken. Voorbeelden van deze gerechten zijn: Nasi Lemak, Satay, Lakso en Roti.

 

photo by: Davidlohr Bueso

Lees meer over het onderwerp "Maleisië"
Bezoek Cameron Highlands – Maleisië

Bezoek Cameron Highlands – Maleisië

Cameron Highlands is een schitterende hoogvlakte in het noorden van Maleisië. In dit bijzondere natuurgebied vind je onder andere uitgestrekte theeplantages. Door het gunstige klimaat groeide de hoogvlakte uit tot het theegebied van Maleisië. Daarnaast is het in Cameron Highlands ook…

Lees verder
Trivago

Trivago

Via Trivago vind je gemakkelijk hotelkamers over de hele wereld voor de laagste prijs! Op Trivago.nl vind je de prijzen van de verschillende aanbieders, zoals Booking.com, Expedia en nog veel meer. Daar worden de prijzen van getoond zodat jij makkelijk en snel de goedkoopste aanbieding vindt.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Taman Negara Maleisië

Taman Negara Maleisië

Taman Negara is het oudste regenwoud ter wereld, het is dus ook ouder dan de Amazone in Zuid-Amerika. Taman Nagara ligt in het noorden van Maleisië, op ongeveer vier uur rijden van Kuala Lumpur. Het regenwoud is 130 miljoen jaar…

Lees verder