(advertentie)

Vakantie op de Malediven

Vakantie op de MaledivenDe Malediven zijn een eilandengroep in de Indische Oceaan die bestaat uit 1190 koraaleilanden. Van deze 1190 eilanden worden er 200 bewoond en zijn er 88 ingericht als toeristenverblijf. Het grootste eiland van de Malediven is 5 km² groot en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km². De hoofdstad is Malé, de stad beslaat één heel eiland. Op de Malediven wonen 338.442 inwoners. Tot 1965 waren de Malediven deel van het Verenigd Koninkrijk.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Droog- en regenseizoen

Op alle eilanden van de Malediven heerst een tropisch klimaat, de temperaturen zijn het hele jaar door constant met zo’n 30 graden overdag tot 25 graden ’s nachts. Je hebt wel te maken met een droog- en regenseizoen. Het regenseizoen is van eind april tot begin december, maar ook tijdens deze periode schijnt de zon vaak. Het droge seizoen en daarbij de beste periode voor een vakantie op de Malediven is van half december tot half april. Er valt weinig regen en de lucht is dan helder. Door de ligging midden in de oceaan heb je wel te maken met een hoge luchtvochtigheid.

Op vakantie op de Malediven

De Malediven hebben hagelwitte zandstranden en een helderblauwe zee. Er wordt veel aan watersport gedaan, de sport die het meest wordt beoefend is duiken (snorkelen). Rondom de eilanden vind je kleurrijke koraalriffen en veel verschillende vissoorten. Op de Malediven wordt het toerisme van het gewone leven gescheiden. Op de bewoonde eilanden is het verboden om een vakantiecomplex of resort te bouwen, deze vind je dus alleen op de onbewoonde eilanden. Jaarlijks komen er meer toeristen naar de Malediven dat de totale bevolking groot is. Vanuit Nederland gaan er ongeveer 6.000 mensen per jaar naar één van de eilanden.

Duurzaamheid

De bevolking van de eilanden is zeer gastvrij. Hun belangrijkste inkomsten zijn toerisme, visvangst en scheepsbouw. Op de Malediven wordt er een duurzaam beleid gehanteerd. Dit houdt in dat er niet hoger gebouwd mag worden dan de hoogste palmboom op een eiland en een eiland mag maar tot 20% worden bebouwd. Van de luxe hotels en appartementen op de onbewoonde eilanden zijn sommige zelfs op het water gebouwd.

Lees meer over het onderwerp "Malediven"
Genieten op de Malediven

Genieten op de Malediven

Een vakantie op de Malediven is een echte aanrader. De prachtige, zonnige eilanden hebben ontzettend veel te bieden aan toeristen, of het nou om sportieve activiteiten of om culture bezienswaardigheden gaat.Op vakantie naar een verre bestemming?Reisbureau kiezen Op vakantie naar…

Lees verder
Lavida Travel

Lavida Travel

Lavida Travel is een onafhankelijk reisbureau met altijd de beste prijs. Op zoek naar een verre reis, stedentrip, zonvakantie, last minute vakantie of autovakantie en wil je graag persoonlijk contact? Dan ben je bij Lavida Travel aan het juiste adres!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer