(advertentie)

Vakantie in onontdekt Struga, aan het meer van Ohrid

De vlag van Macedonië

De stad vol met bruggen, moderne hotels, mooie zandstranden en altijd lekker weer. Ik heb het over Struga, gelegen in Macedonië. Struga is een gemeente in Macedonië met een oppervlakte van 469 km².

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Talloze dingen te doen in Struga

Deze 3 higlights zijn de verrassendste en meest bezochte plekken door locals en toeristen. Deze plekken maken Struga nog mooier en bijzonderder, niet dat Struga zonder deze highlights niet bijzonder zou zijn natuurlijk. Er zijn namelijk veel authentieke restaurantjes in het centrum, barretjes en leuke winkels waar je voor weinig geld een onvergetelijke tijd kan hebben.

  • Hotel Izgrev Spa & Aquapark

Toffe glijbanen, een infinity pool en heerlijke ligbedjes met parasols. Met 17.000 m2 is dit het grootste waterpark in de gehele omtrek, zelfs de enige in dit gedeelte van Macedonië. Er is ook een bar te vinden samen met een restaurant en een grote kleedruimte voor als je geen kamer in het hotel geboekt heb. Er is ook een apart gedeelte voor volwassenen en kinderen, zo kun je heerlijk zonnen zonder gestoord te worden als je dat liever niet hebt natuurlijk.

Ook is er een spa voor de volwassenen die als herboren terug willen komen van vakantie. In deze spa kun je in de sauna relaxen, een professioneel fitness programma volgen in de sportruimte, een massage krijgen van professionals of gewoon lekker zwemmen in het binnenzwembad met uitzicht op het meer.

  • De oude bazaar in het centrum van Struga

De oude bazaar is zeker een bezoekje waard als je toch in de buurt bent. De straat waar de bazaar aan ligt zit vol met gezellige cafeetjes en restaurantjes. Aan het einde van de straat is een levendig marktplein te vinden waar ook echt markt is eens in de zoveel tijd. Misschien heb je geluk en krijg je deze dus gratis bij je bezoek aan de bazaar. Ook is aan het plein de St. George Kerk te vinden, deze kerk staat symbool voor de heropleving van Macedonische architectuur in de 19e eeuw.

  • Een bezoekje aan Ohrid

Het meer van OhridOp nog geen 15 minuten rijden vind men het badplaatsje Ohrid, dit is de meest bezochte plaats door het klein aantal toeristen dat Macedonië bezoekt. Macedonië is geen standaard zonbestemming, er ontbreekt namelijk een kustlijn! Wat veel mensen niet weten is dat het toch een prachtig zonbestemming is! Het geheim is het meer waar Ohrid en Struga aan grenzen, het meer is het grootste meer van Europa, dat mag ook wel met een oppervlakte van 350 km². Op het meer na zijn er nog veel meer dingen te doen! Zoals winkelen in het centrum of de kerken of oude kathedralen bezoeken.

Het weer en klimaat in Struga

Struga heeft een matig landklimaat, beïnvloed door de Middellandse Zee. Het land ligt net te ver landinwaarts voor een echt mediterraans klimaat. De beste reistijd zijn de zomermaanden juli en augustus is de gemiddelde temperatuur in Struga 27 graden met een super kleine kans op regen. De zon kan erg krachtig schijnen en dus is zonnebrand zeker aan te raden als u een bezoekje maakt aan de witte stranden of wandelt door de straten.

De beste hotels in de omgeving van Struga

Natuurlijk heeft iedereen een andere mening van wat een hotelkamer in zou moeten houden, wil je er alleen overnachten en de rest van de dag op pad zijn? Of wil je dat een hotel alles erop en eraan heeft zodat je eigenlijk het park niet af hoeft? Dan zijn de volgende zeker een aanrader voor jong en oud.

  • Hotel Izgrev Spa & Aquapark

Ik heb in de vorige kopjes al een beetje verteld wat dit hotel allemaal inhoud, toch is het de moeite waard om iets meer te vertellen over dit hotel. Hotel, spa en waterpark ineen. Perfect voor spelende kinderen en relaxende ouders. Er zijn ruim 110 standaard hotelkamers te vinden, 19 familie kamers, 2 kamers toegankelijk voor mensen met een beperking, 13 appartementen en 1 grote King suite. Zo is er voor ieder de juiste kamer, aangepast op zijn/haar behoeftes.

  • Drim Hotels

Deze is misschien wel net zo goed als het vorige benoemde hotel. Een binnen en buitenzwembad met ligbedden, een spa en een fitnessruimte. Perfect voor iemand op vakantie of op zakentrip. Dit hotel heeft namelijk ook werkplekken en ook vergaderruimtes, voor als je bijvoorbeeld in Struga bent op zakentrip. Er is een bowling hal en je hebt je eigen parkeerplaats. Ook is er toegang tot het strand, en het is niet eens ver lopen, hooguit 10 minuten.

Andere populaire plekken rondom Struga

Als je bent uitgekeken op Struga zijn er altijd nog andere leuke plekken om een kijkje te nemen. Neem bijvoorbeeld de stad Skopje, dit is de hoofdstad van Macedonië. Skopje is gelegen in het noorden van het land aan de rivier Vardar. De stad heeft ongeveer 595.

000 inwoners, dat maakt het meteen de grootste stad van heel Noord-Macedonië. Skopje staat vooral bekend om haar bruggen en Moeder Theresa, zij is hier geboren en heeft hier 18 jaar doorgebracht voordat zij naar Ierland vertrok. Er zijn dus veel monumenten te vinden ter herinnering aan haar. Er zijn veel musea, festivals en leuke toeristische attracties te zien.