(advertentie)

Stedentrip naar Skopje – Macedonië  

Stedentrip naar Skopje

Een stedentrip naar Skopje is een unieke ervaring voor jong en oud. In deze hoofdstad en grootste stad van Macedonië is veel te zien en te beleven. Skopje ligt in het noorden van Macedonië en heeft zo’n 500.000 inwoners. Tijdens een stedentrip naar Skopje zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen, zoals de Stenen Brug, de Oude Bazaar en het Macedonisch Museum. Ook een bezoekje aan het Daud Pasha Badhuis mag niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Skopje.

Je favoriete stad bezoeken?

De Stenen Brug

Dwars door de Skopje heen loopt de rivier Vardar. Daarom vind je in het centrum van Skopje dan ook 5 bruggen. Van deze 5 bruggen is de Stenen Brug het bekendst. Deze brug is het symbool van Skopje. De Stenen Brug werd rond de 15e eeuw gebouwd in opdracht van Sultan Mehmed II en verbindt het oude deel van de stad met het nieuwe deel. De Stenen Brug is gebouwd in de Ottomaanse stijl en is vaak gerestaureerd. Vanaf de Stenen Brug heb je een prachtig uitzicht over Skopje en de rivier Vardar.

De Oude Bazaar

Wanneer je over de Stenen Brug naar het oude deel van de stad loopt, kom je op de Oude Bazaar. Deze bazaar was in vroegere tijden een van de belangrijkste en grootste bazaars van de Balkan. Wanneer je een bezoekje brengt aan de Oude Bazaar is het erg leuk om even bij te komen in een van de vele theehuisjes of kebabzaakjes. Naast deze restaurantjes vind je er vanzelfsprekend souvenirwinkeltjes waar je leuke spulletjes kunt kopen. Tijdens een bezoek aan de Oude Bazaar waan je je even helemaal in oude, Ottomaanse tijden.

Cultuur in Skopje

Skopje Museum, MacedoniëDoor de bewogen geschiedenis van Macedonië zie je verschillende invloeden en stijlen in Skopje. Om hier meer over te leren is het een aanrader om eens het Macedonisch Museum te bezoeken. Het Macedonisch Museum ligt ook in het oude deel van Skopje, direct aan de Vardar. Het museum heeft voor ieder wat wils omdat het een samenvoeging is van meerdere musea. Hierdoor vind je in het Macedonisch Museum dan ook tentoonstellingen over archeologie, geschiedenis en kunst. Daarnaast kun je in het Macedonisch Museum ook veel te weten komen over de bevolking en de natuur van Macedonië.

Ook in het oude deel vind je het Daud Pasha Badhuis. Het Daud Pasha Badhuis was in vroegere tijden het grootste badhuis van de hele Balkan. Nu doet het Daud Pasha Badhuis dienst als museum. De National Art Gallery of Macedonia is hier gevestigd. Verdeeld over 7 kamers vind je hier onder andere tentoonstellingen van Macedonische schilders. De collectie van de National Art Gallery of Macedonia wordt verlicht door de zon die door stervormige ramen in het koepeldak schijnt. Daarnaast worden in het Daud Pasha Badhuis ook concerten en theatervoorstellingen gegeven. Kortom, bezoekjes aan deze twee musea mogen zeker niet uitblijven tijdens je stedentrip naar Skopje!

photo by: Raso, Raso