(advertentie)

Ohrid: De parel van de Balkan

Meer van Ohrid, Macedonië

Een stedentrip naar Ohrid is tegenwoordig erg populair. Ohrid ligt in het zuidoosten van Macedonië en is tegen een heuvel aangebouwd. Daarnaast ligt de stad aan het meer van Ohrid. In deze bijzondere stad is veel te zien, maar toch is het nog niet helemaal ontdekt door toeristen. Dat zorgt ervoor dat het er niet ontzettend druk is. Je vindt in Ohrid veel bijzondere monumenten, zoals het Antieke Theater, het Fort van Samuel en het Sveti Naum-klooster. Ook de stranden van Ohrid zijn zeker een bezoekje waard tijdens een stedentrip naar Ohrid.

Je favoriete stad bezoeken?

Antieke theater van Ohrid

Een bezoekje aan het antieke theater van Ohrid, ook wel het Amphi theater genoemd, is een echte aanrader. Het antieke theater is een schitterend, oud Grieks theater uit de Hellenistische periode. Het complex beslaat zo’n 4000 vierkante meter. Het antieke theater is niet helemaal bewaard gebleven, alleen het onderste stuk is nog redelijk intact. In dit antieke theater worden vandaag de dag nog steeds voorstellingen gegeven, erg bijzonder om mee te maken! Het antieke theater van Ohrid staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Fort van Samuel

Op de heuvel waar Ohrid tegenaan is gebouwd vind je Fort van Samuel. Het Fort van Samuel heeft zijn naam te danken aan Samuel van Bulgarije, die vroeger over Ohrid regeerde. Tegenwoordig wordt het Fort van Samuel veel door toeristen bezocht vanwege de prachtige uitstraling en historie van het fort. De muur van het Fort van Samuel is nog zo’n 3 kilometer lang en bestaat uit 4 poorten en 18 torens. Zeker een bezoekje waard tijdens een stedentrip naar Ohrid!

Het klooster van Sveti Naum

Het klooster van Sveti Naum ligt aan het meer van Ohrid, zo’n 30 kilometer bij de stad zelf vandaan. Onder toeristen is ook deze bezienswaardigheid erg in trek. Je kunt via de normale weg naar het klooster van Sveti Naum gaan, maar ook via het meer. Het klooster van Sveti Naum is rond de 10e eeuw gesticht door de heilige Naum, die er ook begraven ligt. Rond het klooster van Sveti Naum lopen veel prachtige pauwen rond, wat een kleurrijk effect geeft aan het indrukwekkende geheel.

Het meer van Ohrid

Tijdens je stedentrip naar Ohrid mag een dagje aan het meer zeker niet ontbreken. Het meer van Ohrid is een van de belangrijkste attracties van heel Macedonië. Op de kiezelstranden langs het meer kun je heerlijk bijkomen van alle opgedane indrukken en genieten van de zon. Ook kun je een rondvaart maken op het meer zelf. Daarnaast wordt er veel aan watersport gedaan op het meer van Ohrid.

Wanneer je na een stedentrip naar Ohrid nog meer van dit fascinerende land wilt zien, is  de hoofdstad Skopje een echte aanrader!

photo by: xiquinho