(advertentie)

Vakantie in Macedonië

Vakantie in MacedonieRepubliek Macedonië is een land midden in de Balkan in Zuidoost-Europa. Sinds 1991 is het land onafhankelijk van de voormalige Socialistische Federale Republiek Joegoslavië en sinds 2005 is Macedonië kandidaat-lid van de EU. Het land heeft ongeveer 2,11 miljoen inwoners en is ongeveer net zo groot als drie kwart van Nederland. De hoofdstad van Macedonië is Skopje, andere grote steden zijn Kumanovo, Bitola, Tetovo en Gostivar.

Weer Macedonië

Macedonië kent een landklimaat. Dat wil zeggen dat de zomers heerlijk warm zijn en winters erg koud. Het weer in Macedonië loopt erg uiteen. In de winters kan er veel neerslag vallen. Aangezien het flink kan vriezen in de winter, is deze neerslag in veel gevallen sneeuw en ijzel. In de zomer is het weer in Macedonië juist erg warm. De temperaturen kunnen dan oplopen tot 25°C. Houd er tijdens een vakantie in Macedonië rekening mee dat het flink kan regenen. Met name in de winter, maar ook in de zomer is er kans op neerslag.

Landschap van Macedonië

Macedonië ligt tussen andere landen in, dus het heeft geen kustlijn. Wel heeft het meer dan vijftig meren en zestien bergen die hoger zijn dan 2.000 meter. Het hoogste punt is de berg op de grens met Albanië, de Golem Korab van 2.753 meter hoog. Van de vijftig meren in Macedonië zijn Ohrid, Prespa en Dojran de bekendste. Het meer van Ohrid is, met een ouderdom van ongeveer twee miljoen jaar, een van de oudste meren ter wereld. Macedonië heeft een prachtige natuur, in het land zijn drie nationale parken. In deze parken leven beren, wolven, Balkan lynxen en allerlei soorten roofvogels.

Op vakantie in Macedonië

Tijdens een vakantie in Macedonië is er genoeg te zien en te doen. Zoals gezegd is de natuur prachtig met de vele meren, zoals het meer van Ohrid. Het stadje Ohrid is al vele jaren de populairste bestemming van Macedonië. In de stad zijn 365 kerken te vinden, er is voor elke dag van het jaar een kerk gebouwd. Maar door heel Macedonië heen zijn vele kerken en kloosters te bezichtigen, het land heeft wel meer dan 1.000 kloosters en kerken. Tot slot kun je ook voor een actieve vakantie in Macedonië terecht. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een wintersport of voor kayakken, duiken, wandelen, bergbeklimmen en paragliden.

photo by: AllardBon

Lees meer over het onderwerp "Macedonië"
Vakantie in onontdekt Struga, aan het meer van Ohrid

Vakantie in onontdekt Struga, aan het meer van Ohrid

De stad vol met bruggen, moderne hotels, mooie zandstranden en altijd lekker weer. Ik heb het over Struga, gelegen in Macedonië. Struga is een gemeente in Macedonië met een oppervlakte van 469 km². Talloze dingen te doen in Struga Deze…

Lees verder
Stip reizen

Stip reizen

Eén van de snelst groeiende en financieel gezonde reisorganisaties van Nederland. Stip Reizen is gespecialiseerd in goedkope vakanties naar meer dan 40 landen: autovakanties, zonvakanties, cruises, rondreizen, fly-drives, busreizen, wintersportvakanties en stedentrips.

Direct bekijken Lees meer
Ohrid: De parel van de Balkan

Ohrid: De parel van de Balkan

Een stedentrip naar Ohrid is tegenwoordig erg populair. Ohrid ligt in het zuidoosten van Macedonië en is tegen een heuvel aangebouwd. Daarnaast ligt de stad aan het meer van Ohrid. In deze bijzondere stad is veel te zien, maar toch…

Lees verder
Stedentrip naar Skopje – Macedonië   

Stedentrip naar Skopje – Macedonië  

Een stedentrip naar Skopje is een unieke ervaring voor jong en oud. In deze hoofdstad en grootste stad van Macedonië is veel te zien en te beleven. Skopje ligt in het noorden van Macedonië en heeft zo’n 500.000 inwoners. Tijdens…

Lees verder