(advertentie)

Vakantie in Luxemburg

Vakantie in LuxemburgLuxemburg, misschien ken je het alleen maar doordat je er doorheen rijdt naar je vakantiebestemming. Maar Luxemburg is een enorm mooi vakantieland. Groot Hertogdom Luxemburg, zoals het land officieel heet, grenst aan België, Frankrijk en Duitsland en het noorden is onderdeel van de Ardennen. In het noorden van Luxemburg vind je dan ook veel beboste bergen, heuvels en rivierdalen. Met iets meer dan een half miljoen inwoners is dit land na Malta het land met het minst aantal inwoners binnen de Europese Unie. Als je op vakantie in Luxemburg bent, zal je versteld staan van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de inwoners. Mocht je de weg niet meer weten of een vraag hebben over openingstijden, Luxemburgers helpen je graag. Luxemburg kent genoeg toeristische attracties, maar je ziet er niet massa’s toeristen. Het is een vrij rustig vakantieland.

Klimaat Luxemburg

Het klimaat in Luxemburg lijkt erg op dat in Nederland. Luxemburg kent een gematigd zeeklimaat. Dankzij de beschutting van de Ardennen, valt er in Luxemburg minder regen. De zomermaanden zijn de warmste maanden in Luxemburg. Tijdens deze maanden kan de temperatuur oplopen tot zo’n 23 graden. De wintermaanden zijn een stuk kouder. In december t/m februari kan het flink vriezen. Een vakantie in Luxemburg kan je dus ook invullen als skivakantie. Het klimaat in Luxemburg zorgt ervoor dat het land zowel in de zomer als in de wintermaanden erg populair is onder toeristen!

Bezienswaardigheden

In Luxemburg is genoeg te zien. Het land staat bekend om zijn vele kastelen, kathedralen en burchten. Deze staan vaak te schitteren in de prachtige natuur die Luxemburg rijk is. Tijdens je vakantie in Luxemburg is het leuk om de Kazematten te ontdekken. Dit is een ondergrondse militaire kazerne voor verdedigingswerk en een schuilplaats. UNESCO heeft het op hun werelderfgoedlijst gezet. Een bezoek aan de hoofdstad Luxemburg stad is ook een aanrader. In deze stad vind je de Kathedraal van Luxemburg, veel bruggen waaronder de Adolfsbrug. Vergeet ook niet de vlindertuin in Grevenmacher te bezoeken als je op vakantie in Luxemburg bent.

Fietsen in Luxemburg

Fietsers kunnen in Luxemburg volop genieten. Het land kent meer dan 600 kilometer aan fiets- en wandelroutes door de prachtige natuur, ver weg van de verkeersdrukte. Het is op veel plekken mogelijk om fietsen te huren tijdens je vakantie in Luxemburg. Je kunt natuurlijk ook je eigen fietsen meenemen. Een aanrader is om te fietsen door het prachtige natuurgebied Het Müllerthal. Fietsen in Luxemburg is enorm populair. In het noorden vind je uitlopers van de Ardennen, wat het tot een prachtig fietsgebied maakt. Een mooi glooiend landschap met heuvels van gemiddeld 400 tot 550 meter hoog. Als mooiste fietsroute in Luxemburg wordt de Piste Cyclable de l’Attert geroemd. Deze route van 57 kilometer leidt je door middel van bordjes langs rivier de Attert en langs prachtige natuur. Fietsen in Luxemburg was nog nooit zo mooi!

Lees meer over het onderwerp "Luxemburg"
Luxemburg stad; bezienswaardigheden en winkelen

Luxemburg stad; bezienswaardigheden en winkelen

Op vakantie naar Luxemburg? Ga dan ook zeker Luxemburg stad bezoeken! Luxemburg stad is de hoofdstad van Groot Hertogdom Luxemburg en een erg leuke stad om te bezichtigen. De stad, die in het Frans Luxembourg wordt genoemd, is één van…

Lees verder
Vacanceselect

Vacanceselect

Vacanceselect is een reisorganisatie die autovakanties naar 15 populaire Europese bestemmingen rechtstreeks aan de consument verkoopt. In het aanbod van reisaanbieder Vacanceselect vind je uitsluitend kwaliteitsaccommodaties: campings, vakantieparken, huizen en villa’s.

Direct bekijken Lees meer
Actieve vakantie in de Ardennen

Actieve vakantie in de Ardennen

De Ardennen is een populair vakantiegebied. Dit bosrijke laaggebergte strekt zich over Zuidoost België, Noord-Luxemburg en een klein deel van Noordoost Frankrijk. Deze populaire toeristische bestemming is onderverdeeld in twee delen: de Hoge Ardennen en de Lage Ardennen. Vanwege de…

Lees verder