(advertentie)

Bezienswaardigheden Riga

Stedentrip Riga

Welkom in Riga, de grootste stad van de Baltische staten! Riga is de hoofdstad van Letland en ligt direct aan de Oostzee. Dat maakt dat je hier naast een prachtige stad ook heerlijke stranden vindt. Perfect voor een stedentrip dus!

Je favoriete stad bezoeken?

Daarnaast is het leven in deze baltische stad goedkoop en kijk je er je ogen uit. In de 19e en 20e eeuw was Riga volop in bloei waardoor de gebouwen in het centrum zijn gebouwd in de stijl van de art nouveau, ook wel jugendstil genoemd. De binnenstad staat daarom op de werelderfgoedlijst van Unesco. Overtuigd? Riga is echt een plaatje!

Bezienswaardigheden

Riga bestaat al sinds 1201, waardoor het oude centrum net een openluchtmuseum lijkt. Vol met oude, kleurrijke en bijzondere gebouwen. Naast heerlijk rondslenteren moet je deze gebouwen echt van dichtbij bekijken:

Zwarthoofdenhuis Riga

1. Zwarthoofdenhuis

Dit gebouw werd in 1300 opgericht voor ‘de Broederschap der Zwarthoofden’. En dat was een gilde voor ongehuwde Duitse kooplui die in Riga verbleven. Helaas bombarderen de Duitsers het in de 2e Wereldoorlog, waarna het in 1999 werd hersteld.

De Dom van Riga

2. De Dom van Riga

Deze kathedraal is de grootste van de Baltische staten en een samensmelting van de gotische en art nouveau stijl. Een indrukwekkend gebouw!

Vrijheidsmonument Riga

3. Vrijheidsmonument

In 1920 was Riga voor korte tijd onafhankelijk en niet meer in de greep van de Sovjet Unie. Daar staat dit standbeeld symbool voor. Na 1920 viel het land echter weer in de macht van de Duitsers en de Russen. Sinds 1991 is Letland echt een onafhankelijke republiek.

Kathedraal Geboorte van Christus Letland

4. Kathedraal van de Geboorte van Christus

Deze Russisch-Orthodoxe katherdraal is gigantisch! Indrukwekkend van buitenaf en van binnen juist heel sober. Vanuit de Radison Blu Skyline Bar heb je hier heel mooi zicht op, en in het donker stralen de gigantische gouden koepels van de kathedraal! Prachtig om te zien.

Ook het gezellige Livi Laukums plein is de moeite waard! Hier vind je de fijnste terrasjes tussen schitterende middeleeuwse gebouwen. Daarnaast is er nog een kerk, de Sint Pieter met ernaast een beeld van Bremer stadsmuzikanten. Genoeg te zien dus, in dit art nouveau walhalla! Wanneer ga jij naar het leuke en gezellige Riga?

Stedentrip Riga aanbiedingen

Een complete stedentrip, met vlucht en hotel in Riga boek je al vanaf €95! Bekijk en vergelijk de aanbiedingen bij deze reisorganisaties:

  • Bebsy.nl – Vanaf verschillende luchthavens, prijzen vanaf €95.
  • Stedentrips.nl – Vanaf Amsterdam, prijzen vanaf €200.

To do tips in Riga

  • To do RigaProef verschillende culinaire hoogstandjes voor hele lage prijzen!
  • Slenter door het oude centrum en bekijk de bezienswaardigheden van Riga.
  • Bekijk vanuit een rooftop bar de zonsondergang met je lover, vriend(in) of familie.
  • Ga naar het strand in Jürmala! Zonnen bij mooi weer en anders maak je een heerlijke frisse wandeling.
  • To do in rigaTrek eropuit naar de dichtbij liggende dorpjes Cēsis & Sigulda. Hier vind je prachtige bossen én kastelen!
  • Ga je in de winter naar Riga? Bezoek dan sowieso de kerstmarkten! Er zijn er maar liefst 3, waarvan een met een konijnendorpje!
  • Bezoek de grootste openluchtmarkt van Europa, in Riga! Rondom en in de 4 oude zeppelin hangars proef je de echte Letse keuken.
  • Blijf ’s avonds hangen in een van de goedkope bars en discotheken, want Riga is een gezellig en populair uitgaansgebied!