(advertentie)

Een strandvakantie in Jurmala, Letland

Jurmala Houten Huis

Letland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een zonvakantie. Maar ook Letland heeft strandvakantiebestemmingen. Jurmala Beach bijvoorbeeld. Jurmala is een van de populairste badplaatsen aan de Letse kust en een ideale vakantiebestemming voor wie zon, zee en strand wilt. Jūrmala, zoals de Letten de stad noemen betekent ‘zeeplaats’ of ‘strand’. In totaal wonen er zo’n 55.000 inwoners, hiermee behoort het tot de grotere steden van Letland. De kust in Jurmala is 32 kilometer lang en grenst aan de Golf van Riga en de rivier Lielupe. De badplaats ligt ongeveer 20 kilometer ten westen van de hoofdstad van Letland Riga. Jurmala is tevens een leuke toevoeging voor je stedentrip naar Riga. Lees hier meer over deze bijzondere bestemming aan de Letse kust.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Klimaat Jurmala

Jurmala BeachJurmala kent net als Letland een zeeklimaat. Dat betekent zachter winters en heerlijke zomers. In de wintermaanden is het weer in Jumala erg winters. De gemiddelde temperatuur komt dan net boven het vriespunt uit. In januari kan het zelfs flink vriezen. Tevens valt er veel neerslag in de maanden januari en december. Deze neerslag kan in de vorm van sneeuw naar beneden vallen. De zomermaanden daarentegen zijn een stuk warmer. De gemiddelde temperatuur in de maanden juli en augustus is 25°C. De beste reisperiode voor een vakantie naar Jurmala zijn de maanden mei, juni en juli. De temperaturen zijn dan het aangenaamst en je hebt de minste kans op neerslag.

Jurmala Beach

Het strand Jurmala Beach heeft een prachtig heldere zee en een mooi wit zandstrand. Er zijn verschillende activiteiten te doen aan Jurmala Beach. Zo kan je kitesurfen, kajakken, windsurfen, waterfietsen en natuurlijk heerlijk zwemmen in zee. Ben je op vakantie naar Letland met kleine kinderen? Ook dan is Jurmala Beach zeer geschikt. Het heldere water is niet diep en er zijn veel speeltoestellen voor kinderen in de omgeving van het strand. Ook zijn er allerlei strandtenten waar je even op adem kunt komen en een koud drankje kunt drinken.

Kuuroord

Jurmala, Ragakapa ParkVroeger werd Jurmala gezien als een kuuroord voor de elite. Vooral veel Russen wisten Jurmala Beach goed te vinden. De combinatie van het heerlijke klimaat, de geneeskrachtige mineralen, de dennengeuren en het heerlijke strand maakte Jurmala tot een waar kuuroord. Tegenwoordig is het niet alleen maar voor de rijken, maar voor veel meer toeristen een fijne plek om op vakantie te gaan. Op Jurmala Beach vind je veel resorts waar het goed toefen is en waar je even helemaal kunt ontspannen. Het grote en luxe vijfsterrenhotel Baltic Beach Hotel staat pal aan het strand. Alle overige resorts en spa’s zijn verderop gebouwd, aan de lange kust van 32 kilometer mag niet gebouwd worden.

Vakantie naar Jurmala boeken? Aanbiedingen bekijken

Bezienswaardigheden

Jurmala heeft een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die zeker de moeite waard zijn als je hier op vakantie bent. De natuur in de omgeving is werkelijk prachtig. Je kunt hier heerlijk wandelen door de dennenbossen, langs de kust met pijnbomen of door de duinen bij Jurmala Beach. In Kemeri National Park loop je langs lagunen en zwavelbronnen, een bijzondere ervaring. Maar ook het natuurpark Ragakapa is erg mooi. In Ragakapa Nature Park loop je over een lange houten brug door het bos. Ragakapa Nature Park is een aanrader mocht je met kinderen in Letland zijn!

Houten huizen

In Jurmala zie je overal houten huisjes uit de 19e eeuw. Dit maakt de stad erg bijzonder en sfeervol. Overal zie je houten tuinhuisjes die vroeger dienden als buitenhuizen. Voor de elite was er in 1936 een concertzaal gebouwd. De Dzintari staat er nog steeds en is erg leuk om even te bezoeken. De vele houten huizen maken deze regio erg bijzonder. Wandel ook zeker even langs Jomas iela. Jomas iela is een wandelstraat waar alleen wandelaars mogen komen. Je vindt hier veel ambachtelijke winkels en restaurants in houten huisjes. Erg sfeervol!

Let op: Ga je Jurmala Beach met de auto bezoeken? Houd er dan rekening mee dat je 1 LVL (ongeveer €1,-) tol moet betalen.

photo by: Radlinskas & Erop