(advertentie)

Vakantie in Letland

Nativity Kathedraal RigaLetland, officieel Republiek Letland, is een land in Noordoost-Europa. Letland behoort samen met Estland en Litouwen tot de Baltische landen. Het land heeft ongeveer 2 miljoen inwoners waarvan ruim een kwart in de hoofdstad Riga wonen. Een vakantie in Letland wordt de laatste jaren steeds populairder. Een rondreis door de Baltische Staten, een stedentrip naar Riga of genieten van de natuur die dit prachtige land te bieden zijn zomaar wat voorbeelden hoe je je vakantie in Letland kunt vormgeven. Letland heeft je als vakantieland veel te bieden. Geniet van de vele nationale parken, bezoek de moderne stad Riga of ontspan in de badplaats Jûrmala.

Klimaat Letland

Letland kent een gematigd zeeklimaat. Dat wil zeggen koele winters en milde zomers. Het weer in Letland is zeker in de zomer erg aangenaam. De winter in Letland duurt ongeveer vanaf november tot april. Deze maanden kan het flink vriezen. De gemiddelde temperatuur in januari is -3°C. In de maanden december, januari en februari kan het flink vriezen en sneeuwen. Letland leent zich ook uitstekend als wintervakantieland. Skiën en langlaufen zijn in de winter erg populair. In de zomermaanden is het een stuk aangenamer. De gemiddelde temperatuur in juli en augustus ligt rond de 21 °C. De beste reisperiode voor een vakantie in Letland zijn de zomermaanden. Je hebt dan geen last van de ijzige koud en kunt heerlijk slenteren door de dorpjes of natuur van Letland.

Natuur Letland

Natuur tijdens vakantie in LetlandDe natuur in Letland is één van de redenen voor veel toeristen om het land als vakantieland te kiezen. Het land heeft qua natuur veel te bieden. Ruim 45% van het land bestaat uit bos waar ook veel wilde dieren te vinden zijn. Verder vind je in Letland mooie meren, uitgestrekte graslandschappen en aan de kust vind je unieke stranden. Zoals je leest, tijdens een vakantie in Letland kom je veel natuurschoon tegen. Veel wandelaars komen naar de mooie nationale parken van het land om heerlijk te wandelen en te genieten van de prachtige natuur. In de nationale parken zijn verschillende wandeltochten uitgezet. Wandelingen met verschillende lengtes en verschillende moeilijkheidsgraden.

Actieve vakantie in Letland

Tijdens een vakantie in Letland kan je verschillende activiteiten beoefenen. Veel wandelaars weten dit land op de Balkan te vinden vanwege het mooie wandelklimaat. De prachtige natuur heeft je als wandelaar ontzettend veel te bieden. Ook skiërs weten Letland steeds meer te vinden. In de winter valt er veel sneeuw en zijn de skigebieden erg gezellig. Een actieve vakantie in de vorm van een stedentrip is in Letland ook mogelijk. Een weekendje naar Riga is erg leuk en steeds populairder.

Bezienswaardigheden

Sauna in LetlandVoor bezienswaardigheden op het gebied van cultuur moet je in de hoofdstad van Letland, Riga zijn. In Riga vind je veel grote, orthodoxe kerken en verschillende mooi paleizen. Het oude gedeelte in de stad staat vol met prachtige bouwwerken. Verder staat het land bekend om zijn vele sauna’s. In Letland kan je op de meest uitlopende locaties genieten van een heerlijk sauna. Andere populaire bezienswaardigheden zijn de badplaats Jurmala en de stranden bij Liepaja.

photo by: JamesHolme

Lees meer over het onderwerp "Letland"
Bezienswaardigheden Riga

Bezienswaardigheden Riga

Welkom in Riga, de grootste stad van de Baltische staten! Riga is de hoofdstad van Letland en ligt direct aan de Oostzee. Dat maakt dat je hier naast een prachtige stad ook heerlijke stranden vindt. Perfect voor een stedentrip dus!…

Lees verder
ACSI Kampeerreizen

ACSI Kampeerreizen

ACSI Kampeerreizen organiseert al meer dan 25 jaar rondreizen waarbij kampeerders met een eigen caravan, camper of alleen met de auto reizen. Iedereen rijdt in eigen tempo van camping naar camping. Onderweg is er voldoende te zien. Een reisleidersechtpaar is aanwezig.

Direct bekijken Lees meer
Een strandvakantie in Jurmala, Letland

Een strandvakantie in Jurmala, Letland

Letland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een zonvakantie. Maar ook Letland heeft strandvakantiebestemmingen. Jurmala Beach bijvoorbeeld. Jurmala is een van de populairste badplaatsen aan de Letse kust en een ideale vakantiebestemming voor wie zon,…

Lees verder
Stedentrip Riga

Stedentrip Riga

Riga, de hoofdstad van Letland ligt aan de Golf van Riga in de Oostzee. Deze culturele hoofdstad heeft zo’n 650.000 inwoners waarmee het de grootste stad van Letland is. Dwars door Riga stroomt de Westelijke Dvina, de langste rivier van…

Lees verder