(advertentie)

Volg de Mekong dwars door Laos

Mekong Laos

Tijdens een bezoek aan Zuidoost Azië wordt Laos ten onrechte nog wel eens overgeslagen. Veel mensen bezoeken buurland Thailand of de Angkor Wat in Cambodja en laten Laos links liggen. Het toeristische Thailand is verder ontwikkeld en de infrastructuur en de mensen zijn veel beter ingesteld op toerisme, maar dit is gelijk het prachtige aan Laos en in mindere mate Cambodja. In Laos vind je nog dorpen waar bijna geen toeristen of backpackers komen. Je kunt er genieten van de relatieve rust in een land dat 6 keer groter is dan Nederland en slechts 6 miljoen inwoners heeft.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Mekong

Door Laos reizen staat in het teken van de rivier. De machtige Mekong stroomt namelijk vanuit China in het noorden kriskras door het land en verlaat in het uiterste zuiden het land voor Cambodja. De belangrijkste steden zijn gelegen aan de oevers van de Mekong, zoals de hoofdstad Vientiane en het prachtige Luang Prabang. Daarnaast vormt te Mekong vaak de grens met buurlanden zoals Thailand en Myanmar. Hierbij de drie hoogtepunten van je reis langs de Mekong in Laos.

Luang Prabang

De oude hoofdstand van Laos, Luang Prabang is een prachtige stad die ook op de Werelderfgoed lijst van UNESCO staat. De vele tempels en de oude, veelal Franse, gebouwen zorgen voor een bijzondere sfeer in deze kleine stad. De Wat Xieng Thong tempel is een van de mooiste en belangrijkste van Luang Prabang.

Tijdens een bezoek aan de stad kun je ook de nabij gelegen Kuang Si watervallen bezoeken. De watervallen liggen op zo’n 20 kilometer van Luang Prabang en zijn per tour, Tuk Tuk of scooter te bereiken. In dit laatste geval huur je een scooter en kun je op eigen gelegenheid de watervallen bezoeken. Dit kan ook met een Tuk Tuk, maar dit is iets prijziger. Voordeel is dat je op tijd kunt vertrekken zodat je eerder bij de watervallen aankomt dan de toeristische tours waardoor het nog lekker rustig is.

Vientiane

Vervolg je reis naar het zuiden met een bezoek aan de prachtige hoofdstad Vientiane. Een heerlijk stad die prachtig is gelegen aan de Mekong. Zoek aan het einde van de middag dan ook een plekje langs het water om wat te drinken of te dineren. De vele eettentjes hier hebben allen een groot terras met uitzicht over de Mekong en aan de overkant van de rivier Thailand. De stad heeft verder net als Luang Prabang veel Franse invloeden en aan de oude gebouwen is dit goed te zien. Zo zie je hier de triomfboog “Pantauxi” die is geïnspireerd op de Arc de Triomph. Ook vind je in Vientiane de het nationaal symbool van het land: Pha That Luang. Deze boeddhistische stoepa is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en staat op bankbiljetten en de nationale vlag.

Si Phan Don

Volg je de Mekong verder richting Cambodja dan kom je uiteindelijk bij de 4.000 eilanden. De Mekong wordt extreem breed en tussen al het water zijn duizenden kleine en grotere eilanden. Dit gebied, Si Phan Don, kun je prima al eilandhoppend verkennen. De grotere eilanden hebben accommodaties in de vorm van ecotoerisme en guesthouses, waar je tevens vaak fietsen kunt huren om over de eilanden te fietsen. Zo zijn er op de meeste eilanden prachtige watervallen te zien en kun je in de Mekong een bijzondere zoetwaterdolfijn tegen komen. Een uniek gebied met veel bijzondere flora en fauna.

Rondreizen