(advertentie)

Stedentrip Vientiane – Laos

Pha That Luang, Vientiana, Laos

Een stedentrip naar Vientiane is een geweldige ervaring. Vientiane is de hoofdstad van de republiek Laos. De stad ligt aan een rivier, de Mekong genaamd. Vientiane is een prachtige stad, vol koloniale historie en cultuur. Wie een stedentrip naar Vientiane maakt zal zich zeker niet vervelen!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Bezienswaardigheden in Vientiane

Een van de mooiste tempels in Vientiane is de Pha That Luang. De Pha That Luang is een prachtig boeddhistisch bouwwerk. De tempel heeft een vierkante vorm en bevat een veel torentjes. De prachtige, goudgele kleur maakt de Pha That Luang nog indrukwekkender.

Je vindt de Pha That Luang zo’n drie kilometer bij het centrum vandaan. Bij de Pha That Luang staat ook het beeld van de laatste koning van Angkor (gebied in Cambodja), Jayavarman de zevende. De tempel is erg belangrijk voor Laos, ze is dan ook te zien op bankbiljetten en in het wapen van Laos.

Paxutai, Vientiana, LaosEen ander prachtig bouwwerk dat je zeker moet zien tijdens je stedentrip naar Vientiane, is het monument Patuxai. De Patuxai is een soort triomfboog, die is gemaakt met de Arc de Triomphe als voorbeeld. De Patuxai is opgedragen aan de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de strijd tegen Frankrijk om onafhankelijkheid. De Patuxai is prachtig versierd met mythische figuren en schitterende, kleurrijke beschilderingen. Je zult je ogen uitkijken wanneer je de Patuxai bezoekt tijdens je stedentrip naar Vientiane.

Invulling stedentrip naar Vientiane

Een plek kiezen om te overnachten in Vientiane tijdens je stedentrip kan moeilijk zijn, omdat er een groot aanbod aan hotels is. Daarom hebben wij enkele aanraders voor je op een rijtje gezet:

  • Dhavara Hotel
  • Ansara hotel
  • Day Inn Hotel
  • Ban Sufa Garden Resort

De temperaturen in Laos kunnen flink oplopen. In onze wintermaanden regent het er zelden. De luchtvochtigheid daalt behoorlijk vanaf november, wat de temperatuur in Laos een stuk aangenamer maakt. Het is daarom aan te raden om in het voor- of najaar een stedentrip naar Vientiane te maken.

photo by: TimWang, AaronSmith

Cultuurvakantie