(advertentie)

Vakantie in Laos

Laos - Wat Xieng ThongLaos, officieel Democratische Volksrepubliek Laos, is een land in het zuidoosten van Azië. Het land is bijna zes keer zo groot als Nederland en telt 6,65 miljoen inwoners. De hoofdstad van Laos is Vientiane en dit is ook de grootste stad van Laos. In het hele land zijn de wegen erg slecht, er zijn slechts enkele snelwegen te vinden en, op een verbinding met Thailand na, rijden er geen treinen. De belangrijkste verkeersader van Laos is de Mekong rivier, de meeste goederen- en personenvervoer gaat over deze rivier.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie in Laos

Laos is vooral voor backpackers die rondreizen in Azië een erg populaire bestemming. Voor toeristen is de prachtige natuur en cultuur van het land de belangrijkste reden voor een vakantie in Laos. Er zijn veel boeddhistische tempelcomplexen te vinden. Een mooi voorbeeld van zo’n tempelcomplex is Wat Phou, deze staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ook Luang Prabang staat op deze lijst, de stad ligt aan de Mekong rivier. Luang Prabang is een aantal keer de hoofdstad van Laos geweest en wordt nog steeds gezien als de belangrijkste stad van het land. Daarnaast zijn er in Laos ook prachtige grotten te bezichtigen zoals de grotten bij Vang Vieng met de beroemde Tham Jang en Tham Phou Kham grotten.

Reisadvies

Laos is een arm land, hierdoor zijn niet alle voorzieningen in het land even goed. Het reisadvies voor dit land is dus ook om waakzaam te blijven. De wegen in het land zijn slecht, wat er voor zorgt dat het verkeer gevaarlijk is. Ook bij de watersporten op de Mekong rivier moet goed worden opgelet, hier gebeuren vaak ongelukken. Tot slot zijn de medische voorzieningen erg beperkt in Laos, wanneer je een zwaar ongeval of medische aandoening krijgt is de beste mogelijkheid om naar het ziekenhuis in het buurland Thailand te gaan. Tijdens een vakantie in Laos is een goede voorbereiding en waakzaamheid dus erg belangrijk.

Lees meer over het onderwerp "Laos"
Volg de Mekong dwars door Laos

Volg de Mekong dwars door Laos

Tijdens een bezoek aan Zuidoost Azië wordt Laos ten onrechte nog wel eens overgeslagen. Veel mensen bezoeken buurland Thailand of de Angkor Wat in Cambodja en laten Laos links liggen. Het toeristische Thailand is verder ontwikkeld en de infrastructuur en…

Lees verder
Koning Aap – Verre reizen

Koning Aap – Verre reizen

Het mooiste aanbod van reizen in Nederland. Honderdvijftig prachtige reizen door meer dan tachtig landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Groepsreizen en individuele reizen samengesteld door landenspecialisten: ervaren reizigers met een passie voor ’hun’ land.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Stedentrip Vientiane – Laos

Stedentrip Vientiane – Laos

Een stedentrip naar Vientiane is een geweldige ervaring. Vientiane is de hoofdstad van de republiek Laos. De stad ligt aan een rivier, de Mekong genaamd. Vientiane is een prachtige stad, vol koloniale historie en cultuur. Wie een stedentrip naar Vientiane…

Lees verder
zonvakantie