(advertentie)

Vakantie in Kroatië

KroatieKroatië, officieel de Republiek Kroatië, is een land in Zuid-Europa. Het land heeft 4,3 miljoen inwoners en de hoofdstad is Zagreb. Het land ligt aan de Adriatische zee en de Alpen en is ongeveer even groot als Nederland en België samen. Sinds juli 2013 is Kroatië lid van de Europese Unie. Het landschap van Kroatië varieert sterk, zo zijn er bergen, graslandschappen, meren en rotsachtige kustgebieden. Kortom; een vakantie in Kroatië is voor iedereen leuk en interessant!

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Vakantie naar Kroatië

In Kroatië is ontzettend veel te doen. Een vakantie in Kroatië kan je dan ook op verschillende manieren invullen. Populaire vakanties naar Kroatië zijn:

  • Actieve vakantie
  • Autovakantie
  • Jongerenreis
  • Kampeervakantie
  • Last minute vakantie
  • Wandelvakantie
  • Zonvakantie

TIP: Bekijk de pagina met reisaanbieders en ontdek welke reisorganisatie een vakantie naar Kroatië aanbiedt die aan jouw wensen voldoet!

Niet toeristisch

Kroatië is nog niet helemaal ontdekt door toeristen. Dit heeft als gevolg dat de prijzen in het land niet erg hoog zijn en dat het er niet zo toeristisch is. Wel komt het toerisme steeds meer op. Als het gaat om een zonvakantie heeft Kroatië prachtige stranden en het klimaat is zo dat er vrijwel altijd warme zomers zijn. Voor een actieve vakantie heeft Kroatië ook genoeg te bieden, er zijn vele gebergtes waar allerlei activiteiten kunnen worden uitgevoerd.

Populaire gebieden in Kroatië

Kroatië heeft een paar toeristische plekken: de gebieden rondom Dubrovnik en Dalmatië en de hoofdstad Zagreb. Deze toeristische plekken kennen een fantastisch nachtleven. Daarom zijn hier ook veel hotels te vinden. Wil je tijdens je vakantie in Kroatië meer van de rust en de natuur genieten? Dan is het aan te raden deze gebieden te mijden. Je kunt dan beter een klein hotel opzoeken in de binnenlanden. Deze hotels zijn vaak ook goedkoper. De binnenlanden zijn goed te bereiken via de snelweg.

Klimaat en temperatuur

Kroatië is zo gelegen dat er drie klimaten zijn. De kustgebieden worden gekenmerkt door een mediterraan klimaat. Hier heb je te maken met droge warme zomers en milde natte winters. In het hoger gelegen berggebied heerst een gematigd zeeklimaat. Hier is de invloed van de zee nog enigszins te merken. Dieper de binnenlanden in krijgt men te maken met een echt landklimaat: warme zomer, koude winters. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Dan is het gemiddeld 28 graden. In de maanden mei t/m augustus brandt de zon fel. Neem dus voor je vakantie naar Kroatië genoeg zonnebrand mee.

Cultuur in Kroatië

Naast een zon- en actieve vakantie in Kroatië is ook een cultuurvakantie zeker aan te raden. Er zijn vele bezienswaardigheden die zich hebben verspreid over het land. De cultuur van Kroatië is erg divers, dit komt door de verschillende heersers die in het land hebben gezeten. Een vakantie in Kroatië kan dus allerlei invullingen hebben.

Valuta

Ook al behoort Kroatië tot de Europese Unie, betalen met de euro is nog niet mogelijk. Men betaalt daar met de Kuna. Kroatië wil echter meer toeristen trekken en daarom kun je soms tijdens je vakantie wel met de euro betalen. In ieder geval in de meer toeristische gebieden. Een Kuna staat gelijk aan veertien eurocent.

 

photo by: Lazarevski, YannickFrancois

Lees meer over het onderwerp "Kroatië"
Stedentrip naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië!

Stedentrip naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië!

De hoofdstad van Kroatië staat helaas nog niet echt bekend als een toeristische trekpleister. Voor veel toeristen geldt het als tussenstop op weg naar de Adriatische kust, bijv. Dubrovnik. Dat is jammer. Zagreb is namelijk een erg leuke stad voor een…

Lees verder
Sunweb vakanties

Sunweb vakanties

Sunweb Vakanties is één van de grotere aanbieders van vakanties naar de zon en wintersport. Deze reisaanbieder kan werken tegen zeer scherpe prijzen omdat de vakanties alleen via het internet zijn te boeken. Van eenvoudige, leuke appartementen tot de meest luxe hotels. De focus ligt rond de Middellandse Zee, maar Sunweb biedt ook reizen aan naar Egypte, Gambia en en andere landen.

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Ontdek het nieuwe vakantieland Kroatië!

Direct bekijken Lees meer
Stedentrip naar Dubrovnik in Kroatië

Stedentrip naar Dubrovnik in Kroatië

In het zuiden van Kroatië, aan de Adriatische Zee, ligt de prachtige havenstad Dubrovnik. In de afgelopen jaren hebben steeds meer toeristen haar weg kunnen vinden naar deze stad, die ook wel ‘de parel van de Adriatische Zee’ wordt genoemd….

Lees verder
Historie tijdens een stedentrip Trogir

Historie tijdens een stedentrip Trogir

Een stedentrip naar Trogir is een echte aanrader. Het is een prachtige stad, die bol staat van de historie en cultuur. Trogir ligt op een strategische plek, waardoor het voor allerlei heersers een gewilde stad was. Zo is Trogir het…

Lees verder
Stedentrip naar Split in Kroatië

Stedentrip naar Split in Kroatië

Een stedentrip naar Split, ook wel de witte stad genoemd, is zeker aan te bevelen! Door te vliegen ben je binnen twee uur in een prachtige stad vol cultuur, in het zuiden van Kroatië. De stad ligt aan de Adriatische…

Lees verder
Wandelvakantie Kroatië -Sjeverni Velebit

Wandelvakantie Kroatië -Sjeverni Velebit

Hou je echt van wandelen en heb je altijd al eens van de prachtige natuur in Kroatië willen genieten? Dan is een wandelvakantie in National Park Sjeverni Velebit een echte aanrader! Bewonder de puurheid van de ongerepte natuur in het…

Lees verder
Stedentrip naar Senj in Kroatië

Stedentrip naar Senj in Kroatië

Senj ligt aan de voet van het Velebitgebergte in de provincie Lika-Senj, Kroatië. Het is een prachtig stadje en een geliefd oord voor een stedentrip. Het is er heuvelachtig en er heerst een ontspannen mediterrane sfeer. Senj staat bekend om…

Lees verder
Bewonder National Park Plitvice

Bewonder National Park Plitvice

De adembenemende natuur in Kroatië maakt het land tot een van de mooiste landen in Europa. Voor natuurliefhebbers is Kroatië de ideale vakantiebestemming. Kroatië heeft een grote rijkdom aan prachtige watervallen, uitgestrekte stranden, eilanden, bossen en prachtige met wijnranken begroeide laagvlaktes….

Lees verder
Vakantie in Kroatië