(advertentie)

Stedentrip naar Nairobi – Kenia

Markt in Nairobi, Kenia.

Een stedentrip naar Nairobi is een echte aanrader. In deze bruisende Afrikaanse stad is ontzettend veel te zien en te beleven. Nairobi is de hoofdstad en de grootste stad van Kenia. De stad ligt aan de rivier de Nairobi. De stad is zo’n 700 km2 groot en er wonen meer dan 3 miljoen mensen. Naast de wekelijkse Masai-markt en het restaurant ‘Carnivore’ heeft een stedentrip naar Nairobi nog meer te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Nairobi Nationaal Park en het Nairobi Nationaal Museum tijdens je stedentrip naar Nairobi.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Masai-markt

Markt in Nairobi, Kenia.

Een bezoekje aan de wekelijkse Masai-markt is een uitstekende manier om de cultuur van Kenia te ontdekken. Zoals de naam al verraadt, vind je hier veel producten die door de Masai vervaardigd zijn. De Masai verkopen hier onder andere traditionele kleding, allerlei soorten handwerk en zelfgemaakte sieraden. Op de kleurrijke Masai-markt proef je dan ook echt de cultuur van het fascinerende Kenia.

Restaurant Carnivore

Wanneer je tijdens je stedentrip naar Nairobi cultuur wilt proeven in de letterlijke zin, kun je gaan eten bij restaurant Carnivore. De naam Carnivore, wat vleeseter betekent, verraadt al wat dit speciale restaurant te bieden heeft. In restaurant Carnivore krijg je de unieke kans om allerlei soorten wilde dieren te eten. Zo kun je hier bijvoorbeeld giraf, krokodil en kameel bestellen. Het gekozen vlees wordt vervolgens boven een groot vuur geroosterd met behulp van zwaarden. Een unieke ervaring!

Nairobi Nationaal Park

Zebra's in Nairobi Nationaal Park, Kenia

Het Nairobi Nationaal Park is het kleinste reservaat van Kenia. Het ligt op een kleine 30 kilometer afstand van Nairobi. Het bijzondere aan het Nairobi Nationaal Park is dat het niet helemaal afgesloten is. Op die manier kunnen dieren nog steeds trekken naar andere plaatsen. In het Nairobi Nationaal Park vind je onder andere de zwarte neushoorn, nijlpaarden, cheeta’s, leeuwen en giraffen. Een bezoekje waard dus tijdens een stedentrip naar Nairobi!

Musea in Nairobi

Een andere manier om de cultuur van Kenia te ontdekken is een bezoekje brengen aan het Nationaal Museum. Het museum is iedere dag van het jaar geopend van 09:30 tot 17:30. Een ander interessant museum is het Spoorwegmuseum. Hier vind je oude stoomlocomotieven en er wordt verteld over de aanleg van de Uganda Railway. Daarnaast kun je een ritje maken in een stoomlocomotief en een miniatuurspoorweg bewonderen.

photo by: Wendy Saltzer, Linh Do