(advertentie)

Rondreis Kenia

Rondreis Kenia

Het Oost-Afrikaanse land Kenia is wereldberoemd om zijn natuurreservaten en wilde dieren. Vanwege de prachtige natuur is het land bijzonder geschikt voor een safari.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Wildparken van Kenia

Belangrijke trekpleisters van Kenia zijn nationale parken als Masai Mara, Amboseli National Park, Mount Kenya, Tsavo en Meru National Park. De flora en fauna die je hier aantreft zijn onvergetelijk, vooral vanwege de hoge concentratie van wilde dieren. Een vakantie naar Kenia staat dan ook garant voor een ontmoeting met de beroemde Big Five: leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels. Bijzonder is ook hoe de menselijke beschaving en wilde dieren met elkaar samenleven op de grens van Nairobi National Park.

Steden van Kenia

Nairobi National Park Kenia

Nairobi is de grootste stad en tevens hoofdstad van Kenia. Nairobi werd begin 20e eeuw gesticht door de Britten en is sindsdien één van de snelst groeiende steden van Afrika. Door de hoge ligging is het minder warm in Nairobi dan elders in het land. Daarom vormt Nairobi een prima tussenstop voor je natuurreizen. Omdat Kenia tot halverwege de vorige eeuw een Britse kolonie is gebleven, vind je overal in Nairobi elementen terug die herinneren aan deze tijd. Zo wordt overal in Kenia naast het inheemse Kiswahili het Engels als spreektaal gevoerd.

Mombasa is de tweede stad van Kenia. Dankzij de strategische ligging, de grote haven en het vliegveld is de stad Mombasa een belangrijke economische motor van Kenia. De stad is vooral bekend om de ivoren toegangspoort.

Tips voor een veilige rondreis Kenia

  • Zorg ervoor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is als je in Kenia arriveert.
  • Neem meerdere kopieën mee van je paspoort en draag die bij je.
  • Ga niet alleen de straat op, vooral niet als vrouw.
  • Vermijd sloppenwijken en donkere steegjes.
  • Houd wat kleingeld op zak.
  • Draag geen dure sieraden.
  • Geef geen geld aan straatkinderen of hun moeders.
  • Bepaal voordat je een taxi instapt de prijs die je gaat betalen.

photo by: Mkimemia