(advertentie)

Vakantie op Santiago – Kaapverdië

Mooie omgeving van Cidade Velha, Santiago, Kaapverdische Eilanden

Santiago is met 990 vierkante meter het grootste eiland van de Kaapverdische Eilanden. Het eiland ligt in het midden van de eilandengroep, ten westen van Senegal. Op het eiland Santiago ligt de hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden: Praia. In de hoofdstad Praia, officieel Cidade de Praia genoemd,  wonen zo’n 62000 mensen en de stad heeft een drukbezochte haven. Dit maakt het eiland tot het belangrijkste en meest dichtbevolkte eiland van de eilandengroep.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Bezoek de hoofdstad Praia

Sunrise in Praia, Santiago, Kaapverdische EilandenIn de hoofdstad Praia heeft toeristen veel te bieden. Praia heeft cultuur, mooie natuur, feesten, ontspanning en natuurlijk heerlijk weer! Het is er het hele jaar door zo’n 20 tot 30 graden. Praia heeft een schitterende omgeving, het is er bergachtig en je vindt er prachtige, groene valleien. Niet ver van de hoofdstad vind je ook banenplantages. In het oude centrum van Praia staan verschillende historische gebouwen, zoals het Presidentieel Paleis, het Oude Stadhuis en Albuquerque Square. Zeker een bezoekje waard wanneer je in Praia bent!

In Praia zijn verschillende musea te bezoeken. Je vindt hier onder andere het Scheepvaartmuseum en het Etnografisch Museum. In het Scheepvaartmuseum ligt een grote verzameling van archeologische vondsten. ’s Avonds is er in Praia ook veel te beleven. De stad kent een bruisend uitgaansleven. Eén keer per jaar wordt in Praia ook het driedaagse Kriol Jazz Festival gehouden. In de straten van Praia klinkt dan overal creoolse muziek. Een echte aanrader wanneer je op vakantie op Santiago bent!

Bekijk het stadje Cidade Velha

Fort Real de São Felipe, Cidade Velha, Kaapverdische EilandenWanneer je op vakantie op Santiago bent moet je zeker een bezoekje gebracht hebben aan het stadje Cidade Velha. Het ligt ongeveer 10 kilometer bij Praia vandaan. Ook hier vind je veel historie en cultuur, onder andere bij Fort Real de São Felipe. Dit fort heeft een belangrijke rol gespeeld in de koloniale geschiedenis van de Kaapverdische Eilanden. Fort Real de São Felipe werd vroeger gebruikt voor slavenhandel en tijdens verdediging tegen de Fransen en de Engelsen. Ook Se Catedral, wat De Kathedraal betekent, en het klooster Convento de Sao Fransico zijn schitterend om te bezoeken tijdens een vakantie op Santiago!

Strand bij Santiago

Strand van Tarrafal, Santiago, Kaapverdische EilandenDe mooiste stranden van dit prachtige eiland vind je bij Tarrafal. Om hier te komen neem je de hoofdweg van Santiago. Hierbij kom je langs het stadje Assomada. Wanneer je tijd hebt kun je een bezoekje brengen aan een van de musea en de gezellige markt van Assomada. Eenmaal aangekomen kun je volop genieten van het prachtige witte zandstrand ‘Baia do Tarrafal’ en het helderblauwe water waarop gekleurde, idyllische vissersbootjes varen. Ook kun je hier je energie goed kwijt; je kunt gaan zwemmen, duiken of een wandeling maken in de prachtige omgeving. Daarnaast heb je grote kans om dolfijnen of de Carreta Carreta schildpad tegen te komen!

photo by: CarolineGranycome, ErikKristensen, BigMike, reyperzoso