(advertentie)

Vakantie op Boa Vista

Boa Vista kust zonsondergang

Boa Vista is het op twee na grootste eiland van de Kaapverdische eilanden en ook het meest oostelijk gelegen eiland. De naam van het eiland, ‘Boa Vista’, is Portugees voor ‘mooi uitzicht’ en dat heb je zeker op het eiland. Je vindt op Boa Vista namelijk de mooiste stranden van de Kaapverdische eilanden. Naast deze mooie stranden, heeft het binnenland ook genoeg te bieden. In dit artikel leest u verschillende tips voor een vakantie op Boa Vista.

Boa Vista woestijnBoa Vista is een nog redelijk rustig eiland. Het is qua toerisme nog niet zo ver ontwikkeld als Sal, hierdoor heeft het nog een typisch Kaapverdisch sfeertje. De mensen zijn er heel rustig en relaxed. Het binnenland heeft een woestijnachtig karakter, dus een jeepsafari over het eiland is zeker aan te raden. Ook wandelen kun je goed op het eiland, belangrijk hierbij is dat je wel genoeg water meeneemt.

Mooiste strand van Boa Vista

Een vakantie op Boa Vista bestaat vooral uit zon, zee en strand. Een absolute aanrader is dan ook om een bezoekje te brengen aan Curralinho, het mooiste strand van de Kaapverdische eilanden. Het is redelijk lastig om het strand te bereiken, omdat er alleen zandwegen naar toe leiden, maar absoluut wel de moeite waard. Het strand is erg rustig, de zon schijnt er op, maar er is ook redelijk wat wind. Dit zorgt ervoor dat er ook qua watersport genoeg te doen is.

Watersport

Boa Vista schildpadAls het gaat om watersporten, ben je op Boa Vista op de juiste plek. Er wordt veel gedaan aan wind- en kitesurfen en duiken. Van oktober tot en met juni waait de passaatwind over het eiland, dit zorgt ervoor dat er eigenlijk altijd een goede wind is. Vooral de baai van Sal Rei is een populaire plek om te wind- of kitesurfen, maar ook de stranden van Chaves en Varandinha zijn goede plekken.

Tijdens je vakantie op Boa Vista kun je ook goed duiken. Voor de kust van Sal Rei ligt het kleine eiland Ilheus, hier vind je de wrakken van fort Duca de Braganca uit de zestiende eeuw. Absoluut de moeite waard om tijdens het duiken te bekijken. Ook kun je tijdens het duiken de Carreta Carreta schildpadden tegen komen.

Verblijf tijdens vakantie op Boa Vista

Op Boa Vista zijn nog niet veel verschillende plaatsen waar je kunt overnachten. De meeste hotels vind je in Sal Rei, maar ook aan de zuidkant van het eiland zijn twee hotels te vinden. De grootste hotels zijn RIU Touareg en RIU Karamboa, de wat kleinere hotels zijn Iberostar, Royal Decammeron, Luca Calema en Hotel Migrante.

photo by: Neil

Kaapverdische eilanden