(advertentie)

Vakantie Sao Vicente

vakantie sao vicente

Wil je graag op vakantie naar Sao Vicente? Wil je graag genieten van het heerlijke klimaat, alle dagen zon en de gezellige Kaapverdische cultuur? Ontdek dan meer over een vakantie naar het Kaapverdische Eiland Sao Vicente. Het eiland heeft ontzettend veel te bieden. Denk aan bijzondere bezienswaardigheden, de gezellige hoofdstad Mindelo en de indrukwekkende natuur. Ontdek alles over een onvergetelijke vakantie naar Sao Vicente!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Vakantie Sao Vicente

Er zijn verschillende reisaanbieders die een georganiseerde vakantie naar Sao Vicente aanbieden. Een reis naar Sao Vicente kan je op verschillende manieren invullen. Bekijk van te voren goed de verschillen tussen de reizen en de reisaanbieders. Populaire vakanties naar Sao Vicente zijn:

  • Zonvakantie
  • Rondreis
  • Eilandhoppen
  • Cruise vakantie
  • All inclusive vakantie
  • Last minute

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Op het eiland Sao Vicente is een heel aantal mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten om te ondernemen. We zetten een aantal hoogtepunten voor je op een rij.

Mindelo

Mindelo is de hoofdstad van het eiland en hier is altijd wat te doen. Je vindt hier verschillende winkels en gezellige restaurants. Loop zeker even naar de haven en maak kennis met de echte locals van het eiland. Breng ook een bezoekje aan de overdekte markten: Mercado de Peixe en de Mercado de Vegetais, een vismarkt en een groentemarkt. Overal waar je loopt zie je de pastelkleurige huizen wat een ontzettend gezellige sfeer geeft!

Monte Verde

Monte Verde is het hoogste punt van het eiland en een erg leuke bezienswaardigheid. Boven op de top heb je een prachtige uitzicht over het eiland. Je kunt ontzettend ver kijken. Je kunt in principe op eigen houtje de berg beklimmen. Zowel met de auto als lopend of op de fiets. Je kunt ook een excursie boeken; dan ga je met een ervaren reisleider naar boven en leer je meer over het eiland.

Praia Grande

sao vicente - eiland kaapverdieVeel locals vinden dit de mooiste plek van het eiland. Op het strand Praia Grande heb je een prachtig uitzicht over de nabijgelegen vulkanische rotsen. Verder kan je hier heerlijk relaxen en is het er altijd gezellig druk.

Muziekfestival Baía das Gatas

In augustus is er een groot muziekfestival op Sao Vicente: Baía das Gatas. Het festival is een mooie mix tussen lokaal talent en bandjes van het vaste Afrikaanse land. Ben je in augutus op vakantie op Sao Vicente? Dan is het zeker de moeite waard om naar Baé das Gatas af te rijden.

Goedkope vliegtickets

Sao Vicente is een eiland, dus alle toeristen moeten vliegen naar het eiland. Het eiland kent 1 vliegveld: Luchthaven Cesária Évora. Vanaf Nederland gaat er 1 keer per week een rechtstreekse vlucht naar Sao Vicente. Het is ongeveer 7 uur vliegen. Wil je graag vliegen naar Sao Vicente en ben je op zoek naar goedkope vliegtickets? Bekijk dan onze pagina over goedkope vliegtickets. Daar vind je allerlei tips waar je op moet letten als je goedkoop wilt vliegen. Daarnaast vind je er directe linkjes naar goedkope aanbiedingen.

Vakantie naar Sao Vicente boeken? Aanbiedingen bekijken

Helemaal het einde

Misschien ken je Sao Vicente wel van het populaire TV programma Helemaal het einde. In dit programma vertrekken 4 gezinnen naar een onbekende bestemming; in het seizoen van 2018 naar Sao Vicente. De 4 gezinnen bouwen in koppels een vakantieresort. De familie Molenaar en de familie Beerens hebben samen vakantiepark Casa Tambor (huis van olievat). Een vakantiepark geheel gebouwd van oude olievaten. Precies wat je veel ziet op Sao Vicente. De familie De Weijer en de familie van Berkel hebben samen vakantieresort Residencia Palmera. Beide vakantieparken zijn online te boeken; dus mocht je er een kijkje willen nemen en de families van het programma Helemaal het einde willen ontmoeten, dan kan dat!

Hotels & Vakantieparken

Je kunt tijdens je vakantie op Sao Vicente in verschillende soorten accommodaties overnachten. Er zijn verschillende hotels en vakantieparken waar je een vakantiehuisje kunt huren. Er zijn accommodaties in allerlei prijsklasse en van verschillende luxes. Je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen bij de families van het TV-programma Helemaal het einde.

Klimaat & Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Sao Vicente? Gezien het weer en het klimaat kan je het beste buiten het regenseizoen reizen. Het is weer is qua temperatuur het hele jaar erg aangenaam. Het is het hele jaar zo’n 25 à 30 graden. Het eiland kent in de maanden juli t/m november een regenseizoen; met een piek in september.