(advertentie)

Vakantie op de Kaapverdische eilanden

sao vicente - eiland kaapverdieDe Kaapverdische eilanden zijn van vulkanische oorsprong, het is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. In het Portugees noemen ze de eilandengroep Cabo Verde, dit betekent Groene Kaap, en is zo genoemd vanwege de ligging van de eilanden ten opzichte van het meest westelijke punt van het Afrikaanse vasteland in Senegal. Sinds 1975 is Kaapverdië, zoals de Kaapverdische Eilanden ook wel genoemd worden, onafhankelijk van Portugal. De taal die gesproken wordt in op de Kaapverdische eilanden is daarom Portugees. Maar er wordt ook Creools gesproken. Deze taal is een Afrikaanse versie van het Portugees wat men in de Middeleeuwen sprak.
De Kaapverdische eilanden zijn verdeeld in twee geografische regio’s, de noordelijke eilandengroep Barlavento en de zuidelijke eilandengroep Sotavento. In totaal hebben beide eilandengroepen ongeveer 500.000 inwoners. De hoofdstad van Kaapverdië is Praia, deze stad ligt op het eiland Santiago. Voor een vakantie op de Kaapverdische Eilanden heb je keuze uit 9 eilanden. De bekendste eilanden zijn Sal, Boa Vista en Santiago. Naast deze eilanden behoren Fogo, Santo Antão, São Vicente, São Nicolau, Maio en Brava ook tot de eilandengroep.

Vakantie naar de Kaapverdische Eilanden boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Klimaat Kaapverdische eilanden

Op de Kaapverdische eilanden heb je te maken met een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Voor een zonvakantie ben je op deze eilanden dus absoluut op de goede plek. De regen die valt, valt in de maanden augustus tot en met oktober. Toerisme wordt voor de eilanden steeds belangrijker. Vooral in de winter komen er veel mensen naar de eilanden, om de kou in hun eigen land te ontvluchten en te genieten van een zon, zee en strand vakantie. De beste reisperiode voor een vakantie op de Kaapverdische eilanden april, mei, juni en oktober. In deze maanden is er de minste kans op regen of een stofwolk. Het weer is er dan heerlijk, dus u kunt deze periode ultiem genieten op Kaapverdië.

Eilandhoppen Kaapverdië

Kaapverdische EilandenDe eilandengroep Cabo Verde bestaat uit 9 eilanden. Wil je tijdens je vakantie meerdere eilanden zien? Ga dan eilandhoppen. Eilandhoppen Kaapverdië is ontzettend populair. Door eiland te hoppen zie je verschillende eilanden en krijg je een completer beeld van de Kaapverdische eilanden. Begin bijvoorbeeld op het eiland Sal en bezoek vervolgens de eilanden Boa Vista en Santiago. Verschillende reisbureaus bieden eilandhoppen Kaapverdië aan. Bekijk van te voren goed langs welke eilanden je wilt hoppen en ervaar de cultuur, het strand en het heerlijke weer op Cabo Verde!

Vakantie op de Kaapverdische eilanden

Zoals al gezegd, toerisme is steeds meer in opkomst op de eilanden. Een vakantie op de Kaapverdische eilanden kun je voornamelijk invullen met het genieten aan het strand. Je kunt heerlijk op een strandbedje liggen, maar er zijn ook verschillende activiteiten te doen op het strand en in zee, vooral duiken en surfen is erg populair. Dit kun je dan ook op veel verschillende plekken doen. Pico de FogoNaast de prachtige stranden bieden de eilanden ook mogelijkheden tot wandelen en in de hoofdstad Santiago kun je genieten van de mooie cultuur.

Pico de Fogo

Pico de Fogo is een vulkaan op het eiland Fogo en het hoogste punt van de Kaapverdische eilanden. Tijdens je vakantie op de Kaapverdische Eilanden biedt de vulkaan Fogo een indrukwekkend uitzicht. Deze 2829 meter hoge vulkaan is voor het laatst uitgebarsten in 1675. Veel recentelijker is een zijkrater van Pico de Fogo tot uitbarsting gekomen. November 2014 was er een uitbarsting van een zijkrater van de Fogo vulkaan. Veel toeristen die op vakantie naar Kaapverdië gaan, willen deze indrukwekkende vulkaan op de foto zetten. Terecht, het is een mooi natuurverschijnsel en een unieke vakantiefoto.

 

photo by : F Mira

Lees meer over het onderwerp "Kaapverdische eilanden"
De 10 spectaculair verschillende eilanden van Kaapverdië

De 10 spectaculair verschillende eilanden van Kaapverdië

Een met zon overgoten archipel voor de Westkust van Afrika. Zo zou je de Kaapverdische eilanden natuurlijk kunnen omschrijven. Maar daar doe je de archipel te kort mee. Kaapverdië is namelijk zo veel meer. De 10 eilanden van de archipel…

Lees verder
CruiseOnline.com

CruiseOnline.com

Geniet van een onbezorgde cruisevakantie met CruiseOnline.com! CruiseOnline.com is een online boekingswebsite voor cruisevakanties en biedt de mooiste reizen aan. De cruises zijn gemakkelijk te boeken én altijd scherp geprijsd.

Direct bekijken Lees meer
Een rondrit op vulkanische bodem in Kaapverdië

Een rondrit op vulkanische bodem in Kaapverdië

Vandaag nemen we je mee op tour op het Kaapverdische eiland, São Vicente. Het culturele eiland is vooral bekend om zijn bruisende metropool en havenstad Mindelo. Hier overnacht je in charmante boetiekhotels, snuif je de lokale sfeer op van het…

Lees verder
5 dingen die je nog niet wist over Kaapverdië

5 dingen die je nog niet wist over Kaapverdië

Vooraleer op vakantie te vertrekken naar Kaapverdië is het leuk jezelf wat in te lezen over de bestemming. Wij hebben 5 interessante weetjes op een rij gezet zodat jij alvast een completer beeld krijgt van de Kaapverdische eilanden groep. 1. …

Lees verder
Vakantie Sao Vicente

Vakantie Sao Vicente

Wil je graag op vakantie naar Sao Vicente? Wil je graag genieten van het heerlijke klimaat, alle dagen zon en de gezellige Kaapverdische cultuur? Ontdek dan meer over een vakantie naar het Kaapverdische Eiland Sao Vicente. Het eiland heeft ontzettend…

Lees verder
Vakantie op Santiago – Kaapverdië

Vakantie op Santiago – Kaapverdië

Santiago is met 990 vierkante meter het grootste eiland van de Kaapverdische Eilanden. Het eiland ligt in het midden van de eilandengroep, ten westen van Senegal. Op het eiland Santiago ligt de hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden: Praia. In de…

Lees verder
Vakantie op Boa Vista

Vakantie op Boa Vista

Boa Vista is het op twee na grootste eiland van de Kaapverdische eilanden en ook het meest oostelijk gelegen eiland. De naam van het eiland, ‘Boa Vista’, is Portugees voor ‘mooi uitzicht’ en dat heb je zeker op het eiland….

Lees verder