(advertentie)

Stedentrip naar Petra

Ad Deir Petra

Een stedentrip naar Petra is een echte aanrader. Petra is de grootste en belangrijkste attractie van Jordanië. Het is een historische, oude stad, die voor een deel uit rotsen is gehakt. Petra was vroeger een zeer rijk en welvarend, dat is onder andere te zien aan de vele prachtige ruïnes die de stad bevat. De stad was zo welvarend doordat het een belangrijk handelsknooppunt was, vele handelsroutes die de verschillende werelddelen met elkaar verbonden kruisten zich hier. Petra was vroeger de hoofdstad van de Nabateeërs.

Je favoriete stad bezoeken?

Door de Siq naar Petra

De ingang van Petra is al een attractie op zichzelf. Om de stad te bereiken, moet je eerst door de Bab el Siq, een prachtige vallei, lopen. De Bab el Siq is zo’n 900 meter lang. Vervolgens loop je door een ongeveer 1200 meter lange, smalle kloof, de Siq genaamd. Deze wandeling door de Siq is een hele belevenis, je loopt langs indrukwekkende rotswanden van zo’n 80 meter hoog richting de stad Petra. Ook kom je onderweg langs een groot aantal monumenten, die door de Nabateeërs zijn uitgehouwen.

Cultuur in Ad Deir

The Monastry of Ad Deir, Petra, JordanIn Petra is ontzettend veel te zien op het gebied van cultuur en historie. Wanneer je een stedentrip naar Petra maakt, kun je Ad Deir zeker niet overslaan. Ad Deir, wat ‘het klooster’ betekent, is een prachtig, in de rotsen uitgehakt bouwwerk. Het ligt op een heuvel in het noordwesten van het centrum van Petra. Toen het christendom rond de 4e eeuw na Christus de officiële godsdienst werd, is Ad Deir een klooster geworden. Men denkt dat Ad Deir voor die tijd een mausoleum of een ontmoetingsplaats is geweest.

Ad Deir is zo’n 40 meter hoog en zo’n 50 meter breed. De poort is acht meter hoog. Ad Deir stamt waarschijnlijk uit de 1e eeuw na Christus. Binnen in het klooster is een indrukwekkende ruimte, die alleen verlicht wordt door het licht dat door de deur naar binnen schijnt. In deze ruimte vonden vermoedelijk rituelen plaats.

Historie in Al Khazneh

Al Khazneh, treasury, petra, jordanAl Khazneh moet je ook bezoeken wanneer je een stedentrip naar Petra maakt. Al Khazneh, wat ‘de schatkamer’ betekent, is ook een in de rotsen uitgehouwen graftombe. Al Khazneh is waarschijnlijk door de Nabateeërs gebouwd, voor hun koning Aretas III of IV. De graftombe wordt ook wel ‘de schatkamer van de Farao’ genoemd. Dit komt door een legende van de Bedoeïenen, waarin verteld wordt dat Al Khazneh het werk is van de Farao van Egypte. De Farao achtervolgde Mozes en het Israëlitische volk in de woestijn en had tijdens die achtervolging last van alle schatten die hij moest meesjouwen. Daarom bouwde hij Al Khazneh en sloeg daar zijn schatten in op.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat Al Khazneh waarschijnlijk in ongeveer drie maanden is gebouwd, een enorme prestatie voor die tijd. In Al Khazneh bevindt zich een grote ruimte, waarin een heiligdom staat.

Overige culturele bezienswaardigheden

Er zijn naast Ad Deir en Al Khazneh nog veel meer bouwwerken te bewonderen wanneer je een stedentrip maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan het Amfitheater en Beidah, een klein stadje vlakbij Petra. Ook de Koningsgraven zijn zeker de moeite waard tijdens een stedentrip naar Petra! Daarnaast is een bezoek aan de hoofdstad Amman ook een echte aanrader!

photo by: Mr. Littlehand, Charlie Phillips, Guillaume Baviere