(advertentie)

Stedentrip naar Amman

Hercules Tempel Amman

Wanneer je een stedentrip naar Amman maakt, maak je een sprong terug in de tijd. Deze hoofdstad van Jordanië, die ligt in het noordwesten van het land, heeft een rijke geschiedenis waar vandaag de dag nog veel van terug is te zien. In en om de stad staan veel ruïnes en historische gebouwen, zoals bij de Citadel, die veel bezocht worden. Aan de andere kant is Amman ook een moderne stad, je ziet er ook veel wolkenkrabbers en nieuwe gebouwen. Kortom, in Amman is genoeg te zien en te bewonderen. Ontdek hier wat je niet mag missen tijdens een stedentrip naar Amman in Jordanië!

Je favoriete stad bezoeken?

De Citadel

Romeins Theater AmmanEen van de meest bekende gebieden van Amman is de Citadel. De Citadel ligt op een heuvel en geeft een schitterend uitzicht over de stad. Bij de Citadel vind je de overblijfselen van de Romeinse Tempel van Heracles. Deze tempel was gewijd aan de Griekse god Hercules. Er staan tegenwoordig nog een aantal pilaren en muurtjes overeind, waaraan je kunt zien dat het vroeger een indrukwekkend gebouw moet zijn geweest. Verder liggen bij de Citadel de ruïnes van een moskee en een Byzantijnse (vroegchristelijke) kerk.

Vanaf de Citadel heb je ook een goed uitzicht over het indrukwekkende Romeinse theater, het forum (plein) en het Odeum. In het Romeinse theater was plaats voor maar liefst 6000 mensen. Het wat kleinere Odeum werd vooral gebruikt voor muziekvoorstellingen en heeft 500 zitplaatsen. In het Romeinse theater en het Odeum worden nog regelmatig voorstellingen gehouden.

Musea in Amman

In Amman zijn interessante musea die een bezoekje waard zijn. Het Archeologisch Museum mag je zeker niet overslaan tijdens je stedentrip naar Amman. Het Archeologisch Museum van Amman ligt bij de Citadel. Hier staan veel voorwerpen tentoongesteld, zoals de beroemde Dode Zee rollen en hun vaten, beeldhouwkunst en andere voorwerpen die in Jordanië zijn opgegraven. Het Archeologisch Museum is een echte aanrader! Voor degenen die van auto’s houden is het Royal Automobile Museum een must-visit. Hier staan antieke auto’s, fietsen en motorvoertuigen. Het Royal Automobile Museum is opgericht door koning Abdullah II, als herinnering aan zijn vader die erg van auto’s hield. Het Royal Automobile Museum heeft mooie tentoonstellingen en wordt bezocht door autoliefhebbers van over de hele wereld.

Het Folkloristisch Museum van Amman ligt vlakbij het Romeinse theater. In dit museum kom je veel te weten over de cultuur en de inwoners van Jordanië. Er zijn verschillende tentoonstellingen in het Folkloristisch Museum, onder andere van klederdracht en gebruiksvoorwerpen die vroeger in Jordanië gebruikt werden.

Dode Zee bezoeken

Dode zee, drijven, krantWanneer je een stedentrip naar Amman maakt, mag een bezoekje aan de Dode Zee zeker niet ontbreken. De Dode Zee is de laagste plek op aarde. Dit bekende meer heeft zijn naam te danken aan het hoge zoutgehalte van het water. Hierdoor kunnen er geen vissen of andere dieren overleven in het meer, het is dus ‘dood’. Het hoge zoutgehalte heeft echter ook voordelen. Mensen met medische problemen wordt soms aangeraden om in dit water te zwemmen, het heeft een therapeutische werking.

Ieder mens blijft drijven in het water van de Dode Zee. Wanneer je het water inloopt merk je dat het lopen overgaat in drijven, een luchtbed meenemen is dus niet nodig. Zwemmen in de Dode Zee is een unieke ervaring!

 

Wil je nog meer bezienswaardigheden in Jordanië bewonderen? Bezoek dan ook eens het historische stadje Petra en de Koningsgraven!