(advertentie)

Wandelen in Japan

Wandelen in Japan, wandelvakantie in Japan

Houd je van wandelen, bergbeklimmen, mooie natuurgebieden en een Aziatische sfeer? Dan is een wandelvakantie in Japan een echte aanrader! Door de schitterende natuur en de indrukwekkende bezienswaardigheden in Japan is het land bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie. Wandelen in Japan wordt steeds populairder en er worden steeds meer mooie routes uitgezet voor de wandelaars. Hieronder is een selectie van de  mooiste routes voor een wandelvakantie in Japan voor je op een rijtje gezet:

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Fuji: Goddess of Japan

Fuji JapanEen van de meest spectaculaire wandel- en klimroutes is die bij de vulkaan Fuji. Fuji ligt op het eiland Honshu en is maar liefst 3776 meter hoog! Naast Fuji zelf is ook de omgeving schitterend. Rondom de vulkaan liggen watervallen, bossen, rijstakkers en grotten waarvan sommigen tot heiligdom zijn omgebouwd. Verder liggen er vijf prachtige meren, het Kawaguchimeer is hier de bekendste van. Op meerdere plaatsen kun je bootjes huren om een vaartocht over de meren te maken. In het Kawaguchimeer is de weerspiegeling van de Fuji te zien, houd dus je camera in de aanslag tijdens het wandelen in Japan!

Wandelen bij Fuji is erg populair, ook onder de Japanners zelf. Er worden ieder jaar bedevaartstochten gehouden tot aan de top van Fuji. Op de top van Fuji ligt altijd sneeuw, zelfs in de warme zomermaanden. Het officiële klimseizoen is dan ook van juli tot augustus, maar ook dan kan het nog koud zijn. Er zijn vier routes die naar de top leiden, ze verschillen in lengte en moeilijkheid. Veel wandelaars gaan ’s nachts al beginnen met klimmen, zodat ’s ochtends de adembenemende zonsopgang vanaf de berg te zien is. Fuji beklimmen tijdens het wandelen in Japan is een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Genieten in Okutama

Lake Okutama, wandelen in Japan, wandelvakantieEen ander schitterend wandelparadijs is Okutama, een bergachtige stad die deel uitmaakt van de metropool Tokyo. In Okutama ligt het beroemde meer Lake Okutama, dat erg belangrijk is voor de watervoorziening in Tokyo. De omgeving van Okutama is prachtig, de stad is omringd door bossen, rivieren, meren en bergen, de ideale plek voor wandelliefhebbers dus!

Wanneer je gaat wandelen in Japan mag een bezoek aan de hoogste berg van Tokyo, de Kumotori, zeker niet ontbreken. Ook de bergen Mito, Kawanori, Odake en Gozen in Okutama zijn zeker een bezoekje waard tijdens je wandelvakantie in Japan. Er zijn verschillende routes in Okutama die je langs deze indrukwekkende bergen en nog veel meer bezienswaardigheden leiden. Verder is Lake Okutama, omringd door bossen en bergen, een echte must-see! Kortom, een bezoek aan het prachtige wandelgebied Okutama mag niet ontbreken tijdens het wandelen in Japan!

Wandelen bij de tempels in Nikko

Nikko, wandelvakantie, wandelen in JapanVoor degenen die naast natuur ook van architectuur houden, is een wandelvakantie in Nikko een echte aanrader. Het stadje Nikko ligt vlakbij Tokyo en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ook in Nikko zijn schitterende wandelroutes uitgezet, waarbij je langs een heel aantal bijzondere tempels komt.

De Rinno-Ji tempel is een van de grootste tempels van Nikko. Het bestaat uit een hoofdgebouw met meer dan 10 bijgebouwen en een prachtige tuin vol bloesem! Een van de meest indrukwekkende tempels in Nikko die je zeker niet mag missen tijdens je wandelvakantie in Japan is de Toshugu Shrine. Dit tempelcomplex is versierd met goud, bevat legendarische apenbeelden en heeft prachtige pagodes. Kortom, de tempels van Nikko zijn zeker een bezoekje waard tijdens het wandelen in Japan. Daarnaast ligt er in Nikko een nationaal park, waar ook veel fascinerende wandelroutes zijn uitgezet. Tijdens het wandelen in Nikko kun je even helemaal bijkomen en genieten van de mooie cultuur en natuur die Japan te bieden heeft.

photo by: HardoMuller, Kabachi, Diloz