(advertentie)

Stedentrip naar Tokyo

Tokyo, Evening

Een stedentrip naar Tokyo wordt de laatste tijd steeds populairder. Tokyo is de hoofdstad van Japan en de grootste metropool ter wereld. Er wonen ongeveer 30 miljoen mensen in Tokyo. Tijdens een stedentrip naar deze mooie stad kijk je je ogen uit. Er is ontzettend veel te bewonderen, of je nou van natuur of architectuur houdt. Enkele bezienswaardigheden in Tokyo zijn de beroemde Senso-Ji Tempel en de Tokyo Tower. Wanneer je door de straten van Tokyo loopt zul je ongetwijfeld het verschil tussen oud en modern opmerken. Kortom, tijdens een vakantie in Japan mag een stedentrip naar Tokyo niet ontbreken!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Bijzondere architectuur in Tokyo

Senso Ji Tempel, Tokyo, JapanZoals gezegd bestaat de architectuur van Tokyo uit een mix van oude en moderne architectuur, dit zul je zeker merken tijdens je vakantie in Japan. In de Tweede Wereldoorlog zijn veel gebouwen in Japan verwoest door bombardementen, dat heeft er voor gezorgd dat er vandaag de dag, na de wederopbouw, veel hypermoderne gebouwen staan. Een top drie van prachtige gebouwen die je zeker moet bezoeken tijdens je stedentrip naar Tokyo zijn:

  • De Senso-Ji Tempel. De schitterende Senso-Ji Tempel is gebouwd in de 7e eeuw en bekend over heel de wereld. De Senso-Ji Tempel is de hoofdtempel van het Sho-Kannon boeddhisme. Via de Kaminarimon-poort, de Donderpoort, kom je in de Nakamasi-gallerij. Hier worden souvenirs en religieuze beeldjes verkocht. Via deze Nakamasi-gallerij kom je in de Senso-Ji Tempel zelf. Het bouwwerk heeft prachtige kleuren en wordt gekenmerkt door de typische pagoden. Ook vanbinnen ziet de Senso-Ji Tempel er prachtig uit. Een bezoekje aan de bijzondere Senso-Ji Tempel mag dus niet ontbreken tijdens je vakantie in Japan!
  • De Tokyo Tower. Een prachtig bouwwerk dat je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Japan is de Tokyo Tower. Het is een iets grotere versie van de Franse Eiffeltoren in Parijs en het op één na hoogste gebouw in Japan. Het is een populaire toeristenattractie, tijdens je stedentrip naar Tokyo moet je hem zeker bezoeken.
  • Tokyo Skytree. Het hoogste gebouw van Japan is de Tokyo Skytree. De Tokyo Skytree is 634 meter hoog en toegankelijk voor publiek. Vanuit de toren heb je een schitterend uitzicht over de hele stad.

Tuinen in Tokyo

UenoparkNaast de vele mooie gebouwen in de stad vind je in Tokyo ook een aantal prachtige tuinen, waar je even bij kunt komen van het drukke stadsleven. De bekendste tuin is het Uenopark. De officiele naam van het Uenopark kan vertaald worden als ‘Ueno keizerlijk geschenk park’. Dit komt doordat keizer Yoshihito de grond van het Uenopark schonk aan de stad Tokyo. In het Uenopark staat een bronzen beeld van een bekende samoerai, Takamori Saigo. Er is ook een beeld van de Nederlander Bauduin te vinden in het Uenopark. Bauduin was een arts die veel betekent heeft in Japan op medisch gebied. In het Uenopark kun je relaxen op de frisse grasvelden, genieten van de bloesem die in allerlei kleuren verschijnt of één van de drie musea bekijken. Een bezoekje brengen aan het beroemde Uenopark is een echte aanrader voor tijdens je vakantie in Japan!

Eén van de grootste parken in de stad is het Yoyogipark, zeker de moeite waard tijdens je vakantie in Japan. In het Yojogipark vond als eerste een succesvolle vlucht met een gemotoriseerd vliegtuig plaats. Daarnaast hebben de Olympische Zomerspelen van 1964 er plaatsgevonden. In het Yojogipark ontmoeten mensen elkaar om muziek te maken of te sporten. Je kunt er fietsen huren om zo de schitterende omgeving te verkennen.

Het eiland Odaiba bezoeken

Bij Tokyo horen ook een aantal eilanden, Odaiba is er een van. Odaiba is door Japan zelf ontwikkeld en is dus niet op een natuurlijke manier ontstaan. Het eiland staat vol met hypermoderne gebouwen, luxe winkelcentra en interessante musea. Odaiba is een echte must-visit tijdens je vakantie in Japan, vooral ’s avonds en ’s nachts is Odaiba prachtig. Alle gebouwen zijn dan kleurrijk verlicht. Maar overdag is Odaiba ook zeker de moeite waard, er is een zelfgemaakt strand waar je heerlijk kunt relaxen en de warmwaterbronnen zijn zeker de moeite waard. Kortom, het eiland Odaiba mag niet op je lijstje ontbreken tijdens een stedentrip naar Tokyo!

photo by: chensiyuan