(advertentie)

Vakantie naar Japan

Japan, letterlijk oorsprong van de zon, is een eilandstaat ten oosten van het Aziatisch continent. In Japan wonen ruim 127,3 miljoen inwoners, waarvan er 30 miljoen in de hoofdstad Tokyo wonen. Tokyo is daarmee de grootste metropool van de wereld. Het land bestaat uit 6.852 eilanden, met als grootste eilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Deze vier eilanden beslaan samen 97% van de oppervlakte van Japan. Een vakantie naar Japan betekent een reis vol verrassingen en contrasten. Enerzijds veel grote, moderne steden en anderzijds mooie natuur met veel meren, moerassen, bergen groene wouden, vulkanen en watervallen.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Steden in Japan

In Japan zijn vier grote steden die allemaal het bezoeken waard zijn: Tokyo, Kyoto, Osaka en Hiroshima. De grootste stad is uiteraard Tokyo. Deze bruisende metropool is enorm druk, het stadsleven gaat er 24 uur per dag door. Als je tijdens je vakantie naar Japan een bezoek brengt aan Tokyo ontdek je een leuke mix tussen westerse en Japanse stijlen. Je ziet moderne wolkenkrabbers afgewisseld met traditionele tempels en lokale eetgelegenheden. Alle vier de steden hebben een enorm metronetwerk, dus je kunt je goed van A naar B verplaatsen.

Bezienswaardigheden tijdens vakantie naar Japan

Japan, UnescoJapan kent veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om tijdens je reis te bezoeken. De stad van de Boeddhistische tempels, Nara op het eiland Honshu. Veel tempels in deze stad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Mount Fuji, de hoogste berg van Japan. Deze berg van 3776 meter hoog is officieel een vulkaan, maar sinds 1707 niet meer uitgebarsten en daardoor populair onder wandelaars. Met helder weer is deze berg te zien vanuit Tokyo. Houd je van een tropisch eiland? Dan moet je tijdens je vakantie naar Japan zeker een bezoek brengen aan Okinawa. Dit eiland is populair vanwege zijn prachtig witte stranden en helderblauwe zee. In de kleurrijke koraalriffen zwemmen de meest bijzondere vissen.

Vakantie Japan

Een vakantie naar Japan kan je op veel verschillende manieren vormgeven. Zo zijn er groepsrondreizen, maar ook individuele rondreizen. Je kunt ervoor kiezen om veel aan het strand te liggen, of juist veel cultuur te snuiven. Ben je op zoek naar natuur? Tijdens een vakantie in Japan kan het allemaal! De meestvoorkomende reisvormen voor een reis naar Japan zijn:

  • Groepsreis Japan
  • Individuele reis naar Japan
  • Rondreis door Japan
  • Cultuurvakantie
  • Strandvakantie Japan
  • Surfvakantie

Lees meer over het onderwerp "Japan"
Wandelen in Japan

Wandelen in Japan

Houd je van wandelen, bergbeklimmen, mooie natuurgebieden en een Aziatische sfeer? Dan is een wandelvakantie in Japan een echte aanrader! Door de schitterende natuur en de indrukwekkende bezienswaardigheden in Japan is het land bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie. Wandelen…

Lees verder
Shoestring

Shoestring

Shoestring organiseert al ruim 15 jaar bijzondere groepsrondreizen. Tijdens een vakantie met Shoestring is er veel aandacht voor natuur, cultuur en de lokale bevolking. Voor een bijzondere rondreis, groepsreis of individuele reis ben je bij Shoestring op de juiste plek!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Stedentrip naar Tokyo

Stedentrip naar Tokyo

Een stedentrip naar Tokyo wordt de laatste tijd steeds populairder. Tokyo is de hoofdstad van Japan en de grootste metropool ter wereld. Er wonen ongeveer 30 miljoen mensen in Tokyo. Tijdens een stedentrip naar deze mooie stad kijk je je…

Lees verder